Και το πέτυχε με εκφαντικό τρόπο, επικρατώντας 4-2 της Σεντ Τρούιντεν. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο εκπληκτικός Λοΐς Ντιονί, που με τρία προσωπικά τέρματα οδήγησε τους «πράσινους» σε μια πανηγυρική πρόκριση.
Α' Ημίχρονο:
Με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΓΣΠ, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τον έλεγχο και την Ομόνοια να παίρνει νωρίς το προβάδισμα. Η Σεντ Τρούιντεν απείλησε πρώτη στο 7’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μούγια, όμως ο Φαμπιάνο αντέδρασε εντυπωσιακά. Στο 9’ ο Μερλέν αστόχησε από κοντά μετά από ασταθή απομάκρυνση, ενώ η Ομόνοια απάντησε στο 12’ με σουτ του Μπαλκοβέτς που κόντραρε.
Η πίεση του «τριφυλλιού» απέδωσε στο 16’, όταν ο Ντιονί ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κέρδισε το πέναλτι και ο ίδιος από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-0. Μετά από ένα ήρεμο διάστημα, η Ομόνοια χτύπησε ξανά στο 30’. Ο Ντουβέρν έκλεψε μετά από πίεση του Μοντνόρ, ο Εβάντρο μοίρασε εξαιρετική κάθετη και ο Ντιονί με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 2-0. Οι Βέλγοι αντέδρασαν άμεσα, κέρδισαν πέναλτι στο 33’ και ο Σεμπάουι μείωσε σε 2-1. Ο Φαμπιάνο δήλωσε ξανά «παρών» στο 38’ σε προσπάθεια του Μούγια, ενώ η Ομόνοια έκλεισε το ημίχρονο πιέζοντας με τους Εβάντρο, Τάνκοβιτς και Μοντνόρ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1.
Β' Ημίχρονο:
Με την ίδια επιθετική ορμή μπήκε η Ομόνοια στην επανάληψη, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την πρόκριση. Στο 50’ ο Εβάντρο έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Ντιονί με μονοκόμματο δεξί βολέ διαμόρφωσε το 3-1, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ! Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μοντνόρ και Ντιονί μέχρι το 60’.
Η Σεντ Τρούιντεν προσπάθησε να απαντήσει, όμως το σουτ του Μπαζντάρ στο 66’ πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ ο Φαμπιάνο πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία επέμβαση σε φάουλ του Σεμπάουι. Στο 77’ η Ομόνοια άγγιξε το τέταρτο γκολ, όταν ο Κακουλλής συνδυάστηκε με τον Χρίστου, αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η επιβράβευση ήρθε τελικά στο 84’, με τον Παναγιώτου να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ να γράφει το 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν στο 91’ με το δεύτερο γκολ του Σεμπάουι για το τελικό 4-2, σφραγίζοντας μια θριαμβευτική πρόκριση για την Ομόνοια στη League Phase του Europa League!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Ντουβέρν, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Μπάλκοβετς, Μάριτς, Ανδρέου, Εβάντρο, Τάνκοβιτς (90’+3 Κούσουλος), Μοντνόρ (62′ Χρίστου), Τζούνις (76′ Κακουλλής).
Σεντ Τρούιντεν (Φρεντερίκ Ντε Μέγιερ): Κοκούμπο, Μουσλίου, Τανιγκούτσι, Πουπέ (84′ Γιάνσενς), Βανβεσεμάελ (81′ Χάτα), Μερλέν (72′ Ματσουζάβα), Σισακό, Ισιβατάρι, Σεμπαουί, Μούγια (72′ Αράκι), Μπαζντάρ (Ντιούφ).
Σκόρερ: Τζούνις 16′ (πεν.), 29′, 50′, Παναγιώτου 83′ / Σεμπαουί 33′ (πεν.), 90’+2
Κίτρινες: Κουλιμπαλί / Μουσλίου, Σεμπαουί, Ντιούφ
Αποβολές: – / –
Διαιτητής: Damian Sylwestrzak POL
Βοηθοί Διαιτητές: Paweł Sokolnicki POL - Adam Karasewicz POL
Τέταρτος Διαιτητής: Lukasz Kuzma POL
Video Assistant Referee (VAR): Piotr Lasyk POL
Assistant Video Assistant Referee (AVAR): Kornel Paszkiewicz POL