Οδυνηρό φινάλε και αντίο στη La Liga για τη Μαγιόρκα και τη Τζιρόνα! Η ομάδα του νησιού, παρά την ευρεία νίκη της με σκορ 3-0 επί της ήδη υποβιβασμένης Οβιέδο, αποχαιρέτησε λόγω διαφοράς τερμάτων με την Οσασούνα την πρώτη κατηγορία! Στην αντίπερα όχθη η ομάδα της Καταλονίας, με τον Αζεντίν Ουναΐ βασικό, δεν κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας την Έλτσε και μένοντας στο 1-1, θα συνεχίσει στη Segunda Division!
Μεγάλες... κερδισμένες της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής, η Χετάφε, η οποία νικώντας 1-0 την Οσασούνα πήρε το εισιτήριο για το Conference League της επόμενης σεζόν, αλλά και οι Έλτσε, Λεβάντε που παρά το γεγονός ότι δεν νίκησαν παρέμειναν... οριακά, στη La Liga.
Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, έκλεισε με ήττα τη σεζόν, αφού είδε την αγριεμένη Βαλένθια να πιέζει ως το τέλος για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και να την κερδίζει εύκολα 3-1. Ο Λεβαντόφσκι με το τελευταίο του γκολ στα «μπλαουγκράνα» άνοιξε το σκορ στο 61', όμως οι «νυχτερίδες» χτύπησαν στο 66' με τον Γκέρα, στο 71' με τον Ριόχα και στο 97' με τον Ροντρίγκεθ.
Πληθωρικό ματς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με πολλά αντίο! Η Ρεάλ Μαδρίτης, αποχαιρέτησε τον αρχηγό της, Ντάνι Καρβαχάλ, αλλά και τους Νταβίντ Αλάμπα και Άλβαρο Αρμπελόα, επικρατώντας 4-2 της Μπιλμπάο στο τελευταίο ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της.
Ο Γκαρθία στο 12' άνοιξε το σκορ, στο 41' ο Μπέλιγχαμ έκανε το 2-0, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Γκουρουθέτα μείωσε για τους Βάσκους. Στο δεύτερο μέρος, ο Εμπαπέ βρήκε γκολ κάνοντας στο 51' το 3-1, ενώ στο 88' ο Μπραχίμ Ντίαθ, έγραψε το 4-1. Το τελευταίο τέρμα του ματς και της... χρονιάς, πέτυχε για την Μπιλμπάο στο 91' ο Ιθέτα.
Σάββατο 23/5
Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-2
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 3-1
Μπέτις-Λεβάντε 2-1
Θέλτα-Σεβίλλη 1-0
Εσπανιόλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
Τζιρόνα-Έλτσε 1-1
Χετάφε-Οσασούνα 1-0
Αλαβές-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
Μαγιόρκα-Οβιέδο 3-0
Κυριακή 24/5
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο (22:00)

