Εσείς το ξέρατε; Η Κύπρος έχει δύο αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Εσείς το ξέρατε; Η Κύπρος έχει δύο αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η φλόγα άναψε χθες Παρασκευή 6/2 και οι 25οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Milano-Cortina 2026» ξεκίνησαν με μια φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης σε τέσσερεις διαφορετικές τοποθεσίες.

Στο επιβλητικό στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου με τη σημαία της χώρας μας βρέθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου μαζί με τον γενικό γραμματέα κ. Γιώτη Ιωαννίδη.

Οι δύο αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Μιλάνο-Κορτίνα 2026» είναι οι Γιάννος Κουγιουμτζιάν και Άντρεας Λοϊζίδου, και οι δύο αθλητές αλπικού σκι.

Ο Κουγιουμτζιάν θα αγωνιστεί στη γιγαντιαία κατάβαση (14/02) και στην τεχνική κατάβαση (16/02) στο Λιβίνιο/Μπόρμιο, ενώ η Λοϊζίδου θα αγωνιστεί στην τεχνική κατάβαση (18/02) στην Κορτίνα.

Αυτό συνιστά ιδιαίτερη επιτυχία και ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια που η χώρα μας εξασφαλίζει διπλή πρόκριση σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: www.Tothemaonline.com

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Έβερεστ» των ναυαγίων: Η κατάρα και τα κρυμμένα μυστικά του Andrea Doria που συνεχίζει να προκαλεί δύτες

Το «Έβερεστ» των ναυαγίων: Η κατάρα και τα κρυμμένα μυστικά του Andrea Doria που συνεχίζει να προκαλεί δύτες

Για 70 χρόνια το ναυάγιο του Andrea Doria μαγνητίζει δύτες στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, κρύβοντας θησαυρούς, ιστορίες και θανάσιμους κινδύνους.