Εντυπωσιακό στατιστικό: Ο Φλικ ξεπέρασε τους Γκουαρντιόλα, Ζιντάν, Φέργκιουσον και Μουρίνιο! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Εντυπωσιακό στατιστικό: Ο Φλικ ξεπέρασε τους Γκουαρντιόλα, Ζιντάν, Φέργκιουσον και Μουρίνιο! (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ο Χάνσι Φλικ οδηγεί τη σχετική λίστα με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα του 21ου αιώνα, ξεπερνώντας κορυφαία ονόματα της προπονητικής.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο έρχεται να αναδείξει τη θέση του Χάνσι Φλικ στην ελίτ της ευρωπαϊκής προπονητικής. Ο Γερμανός τεχνικός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους προπονητές που έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στον 21ο αιώνα.

Με 2,41 βαθμούς ανά παιχνίδι σε 116 αγώνες, ο Φλικ ξεπερνά με διαφορά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν ποτέ από τους πάγκους: τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον Ζινεντίν Ζιντάν, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ένα επίτευγμα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς το μικρότερο δείγμα αγώνων σε σχέση με άλλους προπονητές της λίστας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα με 2,36 βαθμούς σε 618 αγώνες, επίδοση που αποτυπώνει τη μακροχρόνια συνέπεια του Καταλανού σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθούν ο Τσάβι με 2,25, ο Ζινεντίν Ζιντάν με 2,24 και ο Τσάμπι Αλόνσο με 2,20, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της νέας γενιάς προπονητών.

Στη δεκάδα βρίσκονται επίσης ιστορικές μορφές όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Αντόνιο Κόντε, ο Λουίς Ενρίκε, ο Λοράν Μπλαν και ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να κλείνει την πρώτη δεκάδα έχοντας 2,05 βαθμούς ανά αγώνα σε 649 παιχνίδια.

Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

«Έφταιξε ο αέρας»: Φαν Ντάικ και Σλοτ έριξαν στα... μποφόρ την ευθύνη για την ήττα της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έφταιξε ο αέρας»: Φαν Ντάικ και Σλοτ έριξαν στα... μποφόρ την ευθύνη για την ήττα της Λίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευθύνες στον... αέρα έριξαν Φαν Ντάικ και Σλοτ για την ήττα της Λίβερπουλ στο Μπόρνμουθ.

BEST OF THEMASPORTS