Η Νάπολι έσωσε την παρτίδα, αλλά η Ίντερ... παίζει μπάλα μόνη στο ρετιρέ! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Νάπολι έσωσε την παρτίδα, αλλά η Ίντερ... παίζει μπάλα μόνη στο ρετιρέ! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Όσο κι αν το ήθελε η Ίντερ, ο ΜακΤόμινεϊ είχε απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα. Και η Νάπολι έφυγε από το «Σαν Σίρο» με το 2-2, το οποίο κρατά τους «παρτενοπέι» στο -4 από τους πρωτοπόρους «νερατζούρι».

Άλλο ένα ντέρμπι που δεν καταφέρνει να πάρει η Ίντερ. Άλλη μια βραδιά και μια κόντρα απέναντι σε μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου, με την ομάδα του Κίβου να μοχθεί, να σκοράρει δις, να προσαρμόζεται σε συνθήκες πραγματικής μάχης που μπορεί να παίξει τη σημασία της για την κατάληξη της φετινής σεζόν, αλλά ένας άνθρωπος είχε διαφορετική γνώμη από εκείνη όλων των «νερατζούρι».

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ κάνει τους Ναπολιτάνους ν' απορούν τι θ' απογίνουν όταν κάποια στιγμή εκείνος πάψει να είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και ο Σκωτσέζος με δυο δικά του γκολ, απαντώντας στα τέρματα των Ντιμάρκο και Τσαλχάνογλου, διαμόρφωσε το 2-2 στο «Σαν Σίρο».

Στο 9ο λεπτό, ο Ντι Μάρκο από αριστερά σε μια από τις πιο κλασσικές του κινήσεις έκανε το Overlap, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς για το 1-0! Μάλιστα, από τη μέρα που επέστρεψε στην Ίντερ, το 2021-2022, ο διεθνής φουλ μπακ είναι πια ο πρώτος σκόρερ ως αμυντικός (19 τέρματα), ξεπερνώντας τους Τεό Ερναντέζ και Ντένζελ Ντούμφρις των 18 τερμάτων.

Η πρώτη απάντηση από πλευράς ΜακΤόμινεϊ ήρθε στο 26’, όταν από γύρισμα του Ελμάς στη μικρή περιοχή, ο Σκωτσέζος πρόλαβε τον Ακάντζι και με προβολή έκανε το 1-1.

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο σφιχτό, με λιγοστές πολύ καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και δυο ομάδες που ήξεραν απόλυτα τι διακυβευόταν στο παιχνίδι αυτό. Ο Μκιταριάν κατάφερε έχοντας μπει με αλλαγή στο 62’ να κερδίσει πέναλτι στο 70’, αλλά ο ρέφερι δεν το είχε δει ποτέ και ο VAR του συνέστησε να τσεκάρει τη φάση στο on-field review.

Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, ο Τσαλχάνογλου με τη βοήθεια του δοκαριού σκόραρε για το 2-1, αλλά και πάλι ο ΜακΤόμινεϊ είχε απάντηση στη δυσάρεστη κατάσταση που διαμορφώθηκε για τη Νάπολι. Στο 81’ από γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι στα καρέ του Ζόμερ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Λανγκ πρόλαβε να κάνει ένα γύρισμα όπως – όπως και ο ήρωας της Νάπολι ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

Η Ίντερ είδε και την τύχη να της γυρνά την πλάτη στο φινάλε, με τον Μκιταριάν να έχει σουτ στο δοκάρι στο 90’+3’, στην τελευταία εξαιρετική στιγμή του μεγάλου ντέρμπι…

Με το τελικό 2-2 και με τη Μίλαν να έχει κάνει «γκέλα» στη Φλωρεντία νωρίτερα, οι «νερατζούρι» μένουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, με τους «παρτενοπέι» στο -4 και τους «ροσονέρι» στο -3.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο 10/01
Κόμο-Μπολόνια 1-1
(95' Μπατούρινα - 49' Μπιράγκι)

Ουντινέζε-Πίζα 2-2
(19' Καμπασέλε, 40' Ντέιβις - 13' Τραμόνι, 67' Μάισερ)

Ρόμα-Σασουόλο 2-0
(76' Κονέ, 79' Σούλε)

Αταλάντα-Τορίνο 2-0
(13' Ντε Κετέλαρ, 90'+5' Πάσαλιτς)

Κυριακή 11/01
Λέτσε-Πάρμα 1-2
(1' Στούλιτς-64' αυτ. Γκάμπριελ, 72' Πελεγκρίνο)

Φιορεντίνα-Μίλαν 1-1
(66' Κομούτσο - 90' Ενκουκού)

Βερόνα-Λάτσιο 0-1
(79' αυτ. Νέλσον)

Ίντερ-Νάπολι 2-2
(9' Ντιμάρκο, 73' Τσαλχάνογλου - 26', 81' ΜακΤόμινεϊ)

Δευτέρα 12/01
Τζένοα-Κάλιαρι (19:30)
Γιουβέντους-Κρεμονέζε (21:45)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παρασκευή 16/01
Πίζα-Αταλάντα (21:45)

Σάββατο 17/01
Ουντινέζε-Ίντερ (16:00)
Νάπολι-Σασουόλο (19:00)
Κάλιαρι-Γιουβέντους (21;45)

Κυριακή 18/01
Πάρμα-Τζένοα (13:30)
Μπολόνια-Φιορεντίνα (16:00)
Τορίνο-Ρόμα (19:00)
Μίλαν-Λέτσε (21:45)

Δευτέρα 19/01
Κρεμονέζε-Βερόνα (19:30)
Λάτσιο-Κόμο (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Διπλή αντίδραση από ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία, προκαλεί γέλιο» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Διπλή αντίδραση από ΑΕΚ: «Το να μιλάει ο Ολυμπιακός για διαιτησία, προκαλεί γέλιο» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Τάσος Τσατάλης, απαντούν σε Ολυμπιακό και Καραπαπά για τις τοποθετήσεις τους περί διαιτησίας.

BEST OF THEMASPORTS