Ο 24χρονος μπήκε δυνατά σε διεκδίκηση με τον παίκτη της Λιντς, Άο Τανάκα, προσπαθώντας να μπλοκάρει το σουτ του. Κατά τη σύγκρουση, το πόδι του Φράνσις γύρισε προς τα πίσω με φρικιαστικό τρόπο, προκαλώντας του έντονο πόνο. Ο ποδοσφαιριστής άρχισε να ουρλιάζει και σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο, σοκάροντας παίκτες και των δύο ομάδων.
Ο Φράνσις, που αγωνίζεται στην Τουλούζ, δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια, μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.
Η ομοσπονδία της Γκάνας ανακοίνωσε: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας ενημερώνει πως ο Άμπου Φράνσις βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα του Kirin Challenge Cup απέναντι στην Ιαπωνία.
Ο παίκτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Toyota Memorial αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο. Η ιατρική ομάδα της Γκάνας, υπό τον Δρ. Πρινς Πάμπο, τον γιατρό της Τουλούζ και τους γιατρούς του νοσοκομείου, συμφώνησαν στο κατάλληλο πλάνο θεραπείας».
Η ομοσπονδία ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν νέες ενημερώσεις για το χειρουργείο και την αποθεραπεία του παίκτη.
Και οι δύο ομάδες κάλεσαν άμεσα το ιατρικό τιμ, ενώ ο Φράνσις αποχώρησε στο 68’ και αντικαταστάθηκε από τον Αλιντού Σέιντου. Ο Τανάκα πήγε μάλιστα στον πάγκο της Γκάνας για να ζητήσει συγγνώμη, παρότι η φάση ήταν ξεκάθαρα ακούσια.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Άντο δήλωσε: «Είμαι πολύ ανήσυχος. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό… ήταν πραγματικά πολύ άσχημο. Ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιαπωνίας, Χατζίμε Μοριγιάσου, ευχήθηκε επίσης γρήγορη ανάρρωση: «Ελπίζω ο Φράνσις να μπορέσει να επιστρέψει σύντομα στο ποδόσφαιρο. Υπήρξε φάουλ, αλλά δεν υπήρξε καμία πρόθεση για τραυματισμό. Ο Αόι δεν φέρει ευθύνη».
Η Τουλούζ έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα συμπαράστασης: «Οι εικόνες είναι σκληρές και στέλνουμε όλη μας τη δύναμη στον Φράνσις! Ο σύλλογος θα είναι στο πλευρό σου για να ξεπεράσεις αυτή τη δοκιμασία και να επιστρέψεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Πηγή: monobala.gr