Να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί η ΑΕΚ, να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί στα ντέρμπι η ΑΕΛ (Πιθανές ενδεκάδες)

Να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί η ΑΕΚ, να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί στα ντέρμπι η ΑΕΛ (Πιθανές ενδεκάδες)

ΑΕΚ και ΑΕΛ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» απόψε (19:00) στην «Αρένα» για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα της Λάρνακας να θεωρείται το φαβορί για τη νίκη, με τους «κίτρινους» της Λεμεσού να επιζητούν το πρώτο τους τρίποντο σε ντέρμπι μετά από... 2,5 χρόνια!

Οι «κιτρινοπράσινοι» προέρχονται από τον απρόσμενο εντός έδρας «διασυρμό» από την Μπραν για τα πλέι-οφ του Europa League και θέλουν να βγάλουν αντίδραση, για να ανακτήσουν την καλή τους ψυχολογία και να ξεκινήσουν νικηφόρα στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ και οι συνεργάτες του, είχαν πολλή δουλειά το τελευταίο διήμερο για να επαναφέρουν τους παίκτες στην Κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα και να ξεχάσουν ότι έγινε στη ρεβάνς με τους Νορβηγούς όπου όλα πήγαν στραβά στην ΑΕΚ. Το γεγονός πάντως ότι η ομάδα της Λάρνακας συνεχίζει στην Ευρώπη και δη στη League Phase του Conference League, αυτό κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση του αποκλεισμού από το Europa League...

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να κάνει κάποιες στοχευμένες αλλαγές για «φρεσκάρισμα» της ομάδας του. Η συμμετοχή του Ρομπέρζ στην αποστολή ήταν αμφίβολη, ενώ ο Ρούμπιο επιστρέφει. Παραμένουν εκτός οι τραυματίες Γκαρσία, Ροντέν και Ναούμ.

Πιθανή ενδεκάδα: Αλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (Μιραμόν), Νάλι, Λέδες, Σουάρες, Πονς, Καμπρέρα, Ιβάνοβιτς (Ρούμπιο), Τσακόν.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΛ φέτος κάνει μία νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα και φιλοδοξεί να επιστρέψει με αξιώσεις στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού την προηγούμενη τετραετία είχε ρόλο... κομπάρσου, όντας μόνιμος θαμώνας του Β' γκρουπ, μετρώντας πλέον 2,5 χρόνια χωρίς ούτε μία νίκη σε ντέρμπι στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος!

Στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό, η Λεμεσιανή ομάδα πήρε το ζητούμενο, έχοντας πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά προβλημάτισε στο δεύτερο και είναι αυτονόητο πως για να ελπίζει ότι απόψε θα σπάσει το... «ρόδι» στα ντέρμπι ούτως ώστε να πάρει και τεράστια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, θα πρέπει να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα και στα δύο ημίχρονα.

Ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να ποντάρει στους έντεκα που επέλεξε κόντρα στον Ολυμπιακό, με ανοικτό το ενδεχόμενο 1-2 αλλαγών στο αρχικό σχήμα.

Στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας είναι πλέον και ο Νατέλ, ενώ δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Ιμανισίμουε.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπράγκα, Κονσεϊσάο, Κέλερ, Στεφάνοβιτς, Μπογκτάν, Ζόκε, Φιλιώτης, Ζντραβκόφσκι, Φεριέρ, Φορεστιέρι, Σίνγκ.

Στη διάθεση του Τραμετσάνι είναι και οι Κυριάκου, Κεραυνός, Φραντζής, Ουεντραόγκο, Γουίλερ, Ζράντι, Χριστοδούλου, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκλάβτσιτς, Παναγή, Νατέλ και Μακρής.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Τι γίνεται με Ελ Κααμπί και τον τελικό στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής - Θα προλάβει τον «τελικό» με Λεβερκούζεν;

Τι γίνεται με Ελ Κααμπί και τον τελικό στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής - Θα προλάβει τον «τελικό» με Λεβερκούζεν;

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί με αγωνία την πορεία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τον περιμένει πίσω για τη μάχη με τη Λεβερκούζεν για το Champions League.