ΣΑ ΠΙΝΤΟ: «Τα πρότζεκτ που αναλαμβάνω είναι λίγο δύσκολα - Έτσι θέλω να με θυμούνται»

ΣΑ ΠΙΝΤΟ: «Τα πρότζεκτ που αναλαμβάνω είναι λίγο δύσκολα - Έτσι θέλω να με θυμούνται»

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα «Relevo» ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

Για το ότι είναι ένας παγκόσμιος ταξιδευτής του ποδοσφαίρου: «Για διάφορους λόγους, δεν έχω ανανεώσει συμβόλαιο με ομάδες που θα μπορούσα να είχα συνεχίσει. Στη συνέχεια ήρθαν άλλα πρότζεκτ όπου το πρόβλημα ήταν οικονομικό. Ήταν πολύ δύσκολο τελευταία. Για παράδειγμα, πέρσι κέρδισα το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ και δεν είχα πληρωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Τα πρότζεκτ που αναλαμβάνω είναι λίγο δύσκολα από κάθε άποψη. Αλλά στο τέλος έχω αποτελέσματα και τίτλους. Η τελευταία χρονιά ήταν η πιο δύσκολη στη Ράτζα Καζαμπλάνκα, επειδή και η κοινωνική κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Ο πρόεδρος πήγε στη φυλακή και ανέλαβε ο αντιπρόεδρος. Ήταν ένα πρότζεκτ στο οποίο είχα μεγάλες προσδοκίες ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά δεν είχαμε την ομάδα για να ανταγωνιστούμε στο επίπεδο της κατάκτησης τίτλων. Ήμουν εκεί για λίγο καιρό και αποφάσισα να τελειώσω και να γυρίσω σπίτι».

Για το αν μπαίνει στη θέση των παικτών, λέγοντας τη φράση «τι έχουν περάσει μαζί μου»: «Πάντοτε. Αλλά θα πω ένα πράγμα. Προτιμώ έναν παίκτη σαν εμένα, με χαρακτήρα και ανταγωνιστικό, από εκείνους που δεν τους αρέσει να προπονούνται, που προσποιούνται τραυματισμούς, λένε συνέχεια ανοησίες πίσω από την πλάτη τους και κακολογούν τους πάντες. Αυτός είναι ο παίκτης που δεν μου αρέσει. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που τους αρέσει να εργάζονται κάθε μέρα, που είναι 100% αφοσιωμένοι, άνθρωποι που είναι για την ομάδα. Γι’ αυτό αγαπώ τους παίκτες με χαρακτήρα».

Για το πως θέλει να τον θυμούνται ως προπονητή: «Ως φιλόδοξο, έντιμο και συνεπή προπονητή. Αυτά είναι τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου. Δεν είμαι άνθρωπος που λέω ψέματα στους παίκτες, δεν είμαι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά πράγματα για τον καλύτερο παίκτη και έχω διαφορετική στάση απέναντι στον χειρότερο, προστατεύοντας τον έναν ή τον άλλον. Για μένα υπάρχουν κανόνες και τρόπος ύπαρξης. Υπάρχει μια ομάδα και πρέπει να βαδίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Τώρα, φυσικά, υπάρχουν διαφορετικοί χαρακτήρες και μερικές φορές πρέπει να κάνεις ατομικές συζητήσεις. Δεν μπορείς να περιμένεις από έναν παίκτη χωρίς χαρακτήρα, να τον έχει ή να τον εφεύρει. Γι’ αυτό, αντί να είμαι ένας πολύ δυνατός προπονητής από άποψη τακτικής ή στρατηγικής, χαρακτηριστικά που όλοι πρέπει να έχουμε, προτιμώ να μου αναγνωρίζονται τα παραπάνω. Θέλω να αναγνωριστώ ως άτομο με αυτές τις αξίες, αλλά αν αναγνωρίζομαι επίσης για την ικανότητα μου στην στρατηγική, στην οργάνωση της ομάδας, στη μεθοδολογία εκπαίδευσης ή στην επικοινωνία, αυτό θα με έκανε επίσης ευτυχισμένο».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Stoiximan: Super Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα

Stoiximan: Super Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα

Το κείμενο που ακολουθεί είναι πληρωμένη διαφήμιση εκ μέρους της Stoiximan Cyprus | 18+ | Παιχνίδι είναι, θέλει όρια | https://safergambling.gov.cy/ | Η Stoiximan κατέχει άδεια Κλάσης Β’ από την ΕΑΣ με αριθμό B018