«Πάγωσε» στην τέταρτη περίοδο και είδε το νικηφόρο σερί του να τελειώνει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

«Πάγωσε» στην τέταρτη περίοδο και είδε το νικηφόρο σερί του να τελειώνει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Παρότι μπήκε στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα 7 πόντων, ο Ολυμπιακός πλήρωσε την αστοχία του και ηττήθηκε με 78-68 από την Παρτίζαν, βλέποντας το νικηφόρο σερί του να ολοκληρώνεται μετά από 6 αγώνες

«Κατέρρευσε» στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός!

Η Παρτίζαν σταμάτησαν το θετικό σερί των «ερυθρολεύκων», με τους Σέρβους να κερδίζουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με σκορ 78-70.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, με τους «ερυθρολεύκους» να ξεκινούν με ένα σερί 0-8, έπειτα από τρίποντα των Βιλντόσα - Φουρνιέ και από ένα κάρφωμα του Φαλ. Ο Ντέιβις σταμάτησε το σερί των φιλοξενούμενων, δίνοντας λύση από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε και πήρε προβάδισμα 10 πόντων, μετά από δύο τρίποντα του Γουόκαπ (8-18). Ο Ολυμπιακός συνέχισε την τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια, σκοράροντας 5/6 τρίποντα, μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου (9-23). Και οι δύο ομάδες πραγματοποιήσαν κακές επιθέσεις, στα μέσα του δεκαλέπτου. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τη διψήφια διαφορά, χάρη της άμυνάς του. Στη λήξη του δεκαλέπτου, ο μείωσε στους εννέα, μετά από τρίποντο του Μαρίνκοβιτς, κάνοντας το σκορ 16-25.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 0/6 μακρινά σουτ, με την Παρτίζαν να βγάζει αντίδραση και ρίχνει τη διψήφια διαφορά (21-29). Έπειτα, η σέρβικη ομάδα κατάφερε και μείωσε στους πέντε, με κάρφωμα του Κοπρίβιτσα (27-32). Οι Σέρβοι ανέβασαν τους ρυθμούς στο αμυντικό κομμάτι, καταφέρνοντας να χαλάσου την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να ρίξουν τη διαφορά στους δύο (31-33). Δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα, μετά από μία εύστοχη βολή του Μαρίνκοβιτς (34-34). Πριν την ανάπαυλα, η Παρτίζαν κατάφερε και πέρασε μπροστά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (38-36).

Ο Βιλντόσα έβαλε τους πρώτους πόντους του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τζόουνς να δίνει αμέσως απάντηση, διαμορφώνοντας το σκορ σε 40-38. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν μπροστά στο σκορ, μετά από ένα έμμεσο τρίποντο του Βιλντόσα (40-44). Οι Φουρνιέ και Πίτερς έκαναν το 43-49. Ο Κοπρίβιτσα, για ακόμα μία φορά έδωσε λύση για την Παρτίζαν, με τον Μιλουτίνοφ να δίνει απάντηση, σκοράροντας με fade away (45-51). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρήκε ξανά τον ρυθμό της, παίζοντας καλή άμυνα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ, μέχρι το τέλος της περιόδου (50-57).

Στο τελευταίο μέρος, ο Μαρίνκοβιτς μείωσε στους τέσσερις, δίνοντας λύση από τη γραμμή των 6.75(53-57). Ωστόσο, ο Κώστας Παπανικολάου απάντησε με το ίδιο νόμισμα, κρατώντας σταθερά την ομάδα του μπροστά (53-60). Έξι λεπτά πριν το φινάλε, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε και πήρε το προβάδισμα, έπειτα από δύο σερί τρίποντα των Ντέιβς και Τζόουνς (63-62). Οι γηπεδούχοι πήραν «φωτιά» στα τελευταία λεπτά, με τους Ντέιβς και Μαρίνκοβιτς να σκοράρουν καθοριστικά σουτ. Ο Φουρνιέ εκτελούσε από την περιφέρεια, όμως δεν ήταν αποτελεσματικό, ώστε να κάνει την ανατροπή για την ομάδα του. Έτσι, η Παρτίζαν σταμάτησε το θετικό σερί των «ερυθρολεύκων», με σκορ 78-70.



www.bnsports.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Μήνυμα με... νόημα προς ΑΕΛίστες από Θύμιο

Μήνυμα με... νόημα προς ΑΕΛίστες από Θύμιο

Το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ΑΕΛ έστειλε ο νέος Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Θύμιος Αγαθοκλέους.