Moto GP: Έκλεψε την πρωτιά από τον Μαρτίν ο Μπαστιανίνι στο Μιζάνο-Καπάρωσε τον τίτλο η Ducati (ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΒΙΝΤΕΟ)

Moto GP: Έκλεψε την πρωτιά από τον Μαρτίν ο Μπαστιανίνι στο Μιζάνο-Καπάρωσε τον τίτλο η Ducati (ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΒΙΝΤΕΟ)

O Eνέα Μπαστιανίνι άρπαξε την πρώτη θέση στο Moto GP του Μιζάνο μέσα από τα χέρια του Χόρχε Μαρτίν.

Μεγάλος νικητής στο Moto GP του Μιζάνο και 14ο αγώνα του πρωταθλήματος ήταν ο Eνέα Μπαστιανίνι παίρνοντας στο φινάλε την μπουκιά από το στόμα του Χόρχε Μαρτίν, που προηγείτο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της κούρσας.

Μάλιστα η προσπέραση προκάλεσε την αντίδραση του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος που αμφισβήτησε με χειρονομίες την... εγκυρότητά της.

H Ducati ήταν και πάλι σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό , καθώς τρίτος τερμάτισε ο Μαρκ Μάρκεθ (που επωφελήθηκε από πτώση του Πέκο Μπανάια), ενώ τέταρτος ήταν ο Μάρκο Μπετσέκι και πέμπτος ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Η Ducati με αυτή την 100η νίκη στην μεγάλη κατηγορία, κέρδισε πλέον για φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών για το 2024 αφού έχει ήδη 500 βαθμούς (239 η ΚΤΜ, 234 η Aprilia).

Ο Μαρτίν οδηγεί τη βαθμολογία (341) με προβάδισμα 24 βαθμών έναντι του Μπανάια (317), ο Μπαστιανίνι (282) σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση με 59 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ενώ Μάρκεθ είναι πια τέταρτος (281), με απόσταση 60 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, με επόμενο αυτόν στην Ινδονησία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η κατάταξη στο Μιζάνο:

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μάλλον μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο, αρχίζει η ταινία...»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μάλλον μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο, αρχίζει η ταινία...»

Ο Κώστας Καραπαπάς μετέφερε τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά (1-1) και στάθηκε ειδικά μια φάση όπου ο Ραμίρεζ σε μια εξόδο του συγκρούστηκε με τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων», Ζουλιάν Μπιανκόν.