Με τη Ρεάλ στον τελικό όπως σε Σαραγόσα, Λονδίνο και Μαδρίτη ο Ολυμπιακός!

Με τη Ρεάλ στον τελικό όπως σε Σαραγόσα, Λονδίνο και Μαδρίτη ο Ολυμπιακός!

Για 3η φορά θα βρει στον δρόμο του σε τελικό Euroleague τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός.

 Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 78-66 της Μπαρτσελόνα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κάουνας και την Κυριακή (21/5, 20:00) θα πάρουν θέση στο τζάμπολ της καταληκτικής αναμέτρησης, απέναντι στην ομάδα του Πειραιά. Πάντως... αν παίζουν ρόλο οι παραδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να αισιοδοξεί για την κούπα, αφού... όποια ισπανική ομάδα κι αν έχει προκριθεί στον τελικό, μέσω ευρωπαϊκού clasico από τα πέντε που έχουν λάβει χώρα έως τώρα, ποτέ δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο!

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν διεκδικήσει το τρόπαιο σε τελικό, στη Σαραγόσα το 1995, στο Λονδίνο το 2013 και στη Μαδρίτη το 2015. Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγείται με 2-1, αφού στη Σαραγόσα είχε επικρατήσει με 73-61 των «ερυθρόλευκων», στο Λονδίνο νίκησε ο Ολυμπιακός με 100-88 με εκείνα τα απίστευτα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη, ενώ το 2015 στη Μαδρίτη η Ρεάλ νίκησε άνετα με 78-59 την ομάδα του Πειραιά. 

Πάντως και τις δύο φορές που νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης τον Ολυμπιακό αυτό έγινε επί ισπανικού εδάφους.

Στη Σαραγόσα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε παίκτες τον Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος ήταν παρών και παρακολούθησε δια ζώσης τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στη Ζαλγκίριο Αρένα, καθώς διεξάγεται στο Κάουνας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπως και ο Τζο Αρλάουκας ο οποίος εργάζεται για τη Euroleague ως σχολιαστής και παρακολούθησε επίσης το 5ο clasico στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, η Ρεάλ είχε τρεις παίκτες που θα αγωνιστούν και την Κυριακή (21/5) απέναντι στον Ολυμπιακό: τους Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ. 

Ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο το 2013 είχε τους Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα, ενώ στη Μαδρίτη αγωνίστηκε μόνο ο Κώστας Σλούκας, αφού ο Κώστας Παπανικολάου ήταν στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς.

 ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

«Ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και διατήρησε τη διαφορά η Πόρτο

«Ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και διατήρησε τη διαφορά η Πόρτο

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Πόρτο νίκησε στο «Ντραγκάο» 2-0 τη Βιγιαφρακένσε στο τελευταίο ματς της 16η αγωνιστικής της Primeira Liga και διατήρησε το +5 στην κορυφή της βαθμολογίας.