Πρώτη ήττα μετά από δύο χρόνια για τις γυναίκες του Ολυμπιακού, ζορίζει η πρόκριση στο Final-4

Πρώτη ήττα μετά από δύο χρόνια για τις γυναίκες του Ολυμπιακού, ζορίζει η πρόκριση στο Final-4

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού ηττήθηκε 11-9 από τη Ματαρό εντός έδρας χάνοντας για πρώτη φορά μετά το 2021 και θα ψάξει στη ρεβάνς την ανατροπή για να πάει στο Final-4 του Champions League.

Το κακό ξεκίνημα στοίχισε στον Ολυμπιακό, με την ομάδα πόλο γυναικών να ηττάται 11-9 από τη Ματαρό εντός έδρας για τα προημιτελικά του Champions League και να χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της 25ης Φεβρουαρίου στην Ισπανία για να πάει στο Final-4.

Τα αμυντικά λάθη στην αρχή επέτρεψαν στις Ισπανίδες να κλείσουν με προβάδισμα 5-2 το πρώτο οκτάλεπτο, με τις παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς να μειώνουν σε 5-4 στο δεύτερο, κρατώντας το μηδέν.

 
 



Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Ματαρό να ξεφεύγει εκ νέου +2 και στο +3, κρατώντας το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τη λήξη.

Η μείωση του σκορ σε 10-9 μετά από τέρμα της Β. Πλευρίτου ήταν η τελευταία... αναλαμπή των πρωταθλητριών Ευρώπης, που είχαν εν συνεχεία και χαμένο πέναλτι, προτού κλειδώνει το διπλό η Μορέλ στα 46’’ πριν το τέλος.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από σχεδόν δύο χρόνια για τις «ερυθρόλευκες», που είχαν να χάσουν από τις 27 Φεβρουαρίου του 2021 – 14-12 από τη Σαμπαδέλ, ξανά στην οκτάδα, με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει τα δεδομένα και να προκρίνεται, κατακτώντας εν συνεχεία το τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-0, 2-4, 3-2

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ματαρό: Σάντσεθ, Μορέλ 2, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουάλ, Σέβενιτς 1, Κέστελι-Νάγκι 2, Καμπράι 1, Νογκέ, Αβενιό 2, Μπερτράν, Γκουρί, Κλεβέρια, Καρμόνα

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Άιντραχτ σημαίνει… ροντέο!

Άιντραχτ σημαίνει… ροντέο!

«Αίμα και άμμος» έγινε ένα ακόμα ματς της Άιντραχτ! Αν και δέχθηκε τρίτη σερί φορά από τρία γκολ, η ομάδα της Φρανκφούρτης απέσπασε σε «νεκρό» χρόνο το 3-3 από τη Βέρντερ.