Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα το οποίο όλο και αναπτύσσεται περισσότερο στην Κύπρο. Η ΚΙΟ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάνουν ότι μπορούν για να «αναπτύξουν» αθλητές και να υπάρξει και συνέχεια στις μεγάλες επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη. Πολλοί νεαροί ιστιοπλόοι έχουν ως πρότυπο τους τον Παύλο Κοντίδη και δουλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να φθάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ένας εξ αυτών είναι και ο Αλέξης Παπάζογλου, ο οποίος κατάφερε να κάνει μία εξαιρετική χρονιά με αποτέλεσμα να εμπίπτει στα ταλέντα και τα κριτήρια του ΚΟΑ. Συναντήσαμε τον Αλέξη Παπάζογλου στη Λεμεσό και μας μίλησε για την επιτυχία του να μπει στα κριτήρια του ΚΟΑ, τις φιλοδοξίες του στην ιστιοπλοΐα και διάφορα άλλα. Αλέξη καλησπέρα. Έχεις μπει στα κριτήρια του ΚΟΑ κάτι που είναι τιμή για κάθε ιστιοπλόο. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό; «Είμαι αρκετά χαρούμενος, περήφανος για τον εαυτό μου γιατί οι κόποι όλης της χρονιάς είχαν αποτέλεσμα. Οι θυσίες και οι προσπάθειες μας είχαν αποτέλεσμα και ο ΚΟΑ σαν ανταμοιβή μου δίνει κάποια κίνητρα για να δουλέψω πιο σκληρά». Οι βλέψεις σου ποιες είναι απ’ εδώ και πέρα; «Μόλις αποθεραπευτεί το πόδι μου που χτύπησα να συνεχίσω την προπόνηση μου εντατικά ξανά. Παρόλο που κάνω γυμναστήριο για το πάνω μέρος του κορμού μου δεν μπορώ να δουλέψω το κάτω μέρος λόγω του ποδιού μου. Θα συνεχίσω σκληρά τις προπονήσεις μου, αλλάζοντας κατηγορία πηγαίνοντας στα standard. Να τρέξω κάτω των 21 στο Palamos στην Ισπανία και να κάνω 5-6 αγώνες ως προετοιμασία για τους πιο μεγάλους αγώνες, πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο κάτω των 21». Έχεις θέσει κάποιους στόχους σε αυτούς τους αγώνες; «Θέλω να δουλέψω σκληρά για να πιάσω ξανά τα κριτήρια του ΚΟΑ, να ικανοποιηθώ και εγώ με τον εαυτό μου». Ο τραυματισμός σου πόσο καιρό θα σε αφήσει εκτός; «Με άφησε εκτός περίπου μία βδομάδα και υπολογίζω ακόμη λίγες μέρες». Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει πάρα πολλές επιτυχίες στον κυπριακό αθλητισμό. Ο Παύλος Κοντίδης είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής εδώ και μερικές μέρες. Είναι ίνδαλμα για σας αυτός ο πολύ σπουδαίος αθλητής; «Φυσικά και είναι. Είναι το κίνητρο μας, το είδωλο μας για να κατακτήσουμε μία μεγάλη θέση και να δείξουμε ότι μπορούμε όπως και τον Παύλο». Τι είναι αυτό που θα σε κάνει σε 4-5 χρόνια να πεις ότι είσαι ικανοποιημένος με αυτό που πέτυχες; «Σε 4-5 χρόνια πιστεύω θα είμαι έτοιμος να σταθώ σαν άξιος αντίπαλος δίπλα στον Παύλο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση μαζί για το ποιος θα πάει με το καλό στους Ολυμπιακούς».
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί βρίσκονται στον... «Δρόμο για το Παρίσι»-ThemaSports
23/05 @ 14:47

Αυτοί βρίσκονται στον... «Δρόμο για το Παρίσι»

Σαράντα παρά μία... ημέρες απομένουν για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου, για να κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Από την 1η Ιουλίου 2023 άρχισαν να μετράνε τα πάρα πολύ ψηλά όρια για την απευθείας πρόκριση, τα οποία μέχρι στιγμής δεν πέτυχε κάποιος Κύπριος αθλητής ή αθλήτρια.

Kick Off “Paris 2024”:  Στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus-ThemaSports
22/05 @ 17:18

Kick Off “Paris 2024”: Στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα “Kick Off - Paris 2024” στην οποία παρουσίασε τις λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που σε συνεργασία με τους συνεργάτες – χορηγούς ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων.

Πέντε Κύπριοι διεκδικούν είσοδο στους τελικούς του NCAA!-ThemaSports
22/05 @ 15:56

Πέντε Κύπριοι διεκδικούν είσοδο στους τελικούς του NCAA!

Τέσσερις ημέρες έντονης αγωνιστικής δράσης και αγωνίας είναι έτοιμοι να ζήσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που σπουδάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 14-5: Σαρωτικές οι ερυθρόλευκες, έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα-ThemaSports
21/05 @ 21:23

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 14-5: Σαρωτικές οι ερυθρόλευκες, έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Ούσα εντυπωσιακή στα τρία από τα τέσσερα συνολικά οκτάλεπτα, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε 14-5 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Με 15 συμμετοχές η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών-ThemaSports
21/05 @ 19:33

Με 15 συμμετοχές η Κύπρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών

Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης (7 – 12 Ιουνίου), είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου 2024, στη Σμύρνη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ