Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτή τη φορά η ΑΕΛ δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το «μηδέν». Η Πάφος πήρε «χρυσό τρίποντο» μέσα στο Τσίρειο στάδιο, και στέλνει το δικό της μήνυμα πως ήρθε για να μείνει στη «μεγάλη» κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το 0-1 αδικεί και τις δύο ομάδες, αφού θα μπορούσαν να πετύχουν αμφότερες κάποιο τέρμα, ωστόσο, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι νεοφώτιστοι με τον Φυλακτού στις καθυστερήσεις. Οι παίκτες του Μπρούνο Μπαλταζάρ αν και είχαν ευκαιρίες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, και στο -2 από την Ανόρθωση. Η Πάφος διεύρυνε το αήττητο σερί στα πέντε παιχνίδια, ενώ πριν το τέρμα το δοκάρι σημάδεψε ο Ντεούλ (82΄) που στάθηκε άτυχος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπρουλς (90+΄) σημάδεψε το δοκάρι πριν έρθει το 0-1. Απογοήτευση από τον κόσμο της Λεμεσού, που έφυγε νωρίτερα από το γήπεδο, εντυπωσιακοί εκείνοι της Πάφου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι μπήκαν με διάθεση, και παρήγαγαν από νωρίς επικίνδυνες καταστάσεις μέσα στα «καρέ» των δύο τερματοφυλάκων. Ο Αβραάμ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ (6΄), το οποίο όμως πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Κόπριβετς. Οι Παφίτες αντέδρασαν με τον Καμαρά (7΄) να χάνει μοναδική ευκαιρία από την πάσα που του έδωσε ο Γκάμποβς. Ο φιλόδοξος ποδοσφαιριστής προσπάθησε να «νικήσει» τον Βοζίνια, αλλά εκείνος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ. Οι σπουδαίες στιγμές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν. Ο Λεόνσο υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Μπενίτεθ, «έπιασε» την κεφαλιά (10΄) αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Κόπριβετς. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, ο ρυθμός «έπεσε» στη συνέχεια. Οι καλές εμπνεύσεις αντικαταστάθηκαν από νευρικότητα και «σκληρά» μαρκαρίσματα. Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Αϊρόσα έκανε μια από τις γνωστές επελάσεις από δεξιά, «πάτησε» περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Λεόνσο δοκίμασε με τακουνάκι να νικήσει τον Κόπριβετς, όμως δεν τα κατάφερε με την άμυνα να διώχνει. Η ΑΕΛ προσπάθησε να σκοράρει και από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Μπενίτεθ νικήθηκε από τον Κόπριβετς (45΄). Με το 0-0 ο διαιτητής «οδήγησε» τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η ένταση ανέβηκε ξανά. Η ΑΕΛ απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ. Ο Αβραάμ πάσαρε στον Σίλβα που έκανε υπέροχη προσποίηση, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια, η αλήθεια είναι πως η νεοφώτιστη δεν έπρεπε να ολοκληρώσει τη «μάχη» με έντεκα παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, ο Καμαρά «χτύπησε» εκτός φάσης τον Μιτρέα (53΄), αλλά ο ρέφερι του αγώνα έδειξε μονάχα την κίτρινη κάρτα. Αφού δε συνέβη αυτό, η ΑΕΛ προσπάθησε να επιτεθεί από τα πλάγια κυρίως, είχε την κατοχή, αλλά όχι την ουσία. Στο 67΄ ο Σίλβα πήρε μία υπέροχη κάθετη πάσα, και αυτός με ένα «μαγικό» κοντρόλ σούταρε στην κίνηση, αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις εκτός εστίας. Το σύνολο του Λούκα Έλσνερ αντέδρασε, και μάλιστα ηχηρά. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ο Ντεούλ βρέθηκε στην περιοχή, πήρε την μπάλα από τον Κοβαλένκο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Βοζίνια. Οι ίδιοι δράστες λίγο πιο μετά, συνεργάστηκαν με τον Ντεούλ να σημαδεύει το δοκάρι, και να απογοητεύει τους φίλους της Πάφου που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Η Πάφος προειδοποίησε, και μετά «χτύπησε» ακαριαία την ΑΕΛ. Στο 90’ και σε μια φάση διαρκείας, ο Μπρούλς αρχικά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο Φυλακτού με πλασέ «έγραψε» το 0-1 μέσα σε έξαλα πανηγύρια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στις καθυστερήσεις, αλλά μάταια, αυτό ήταν το τελικό σκορ, με την Πάφο να περνάει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από ΑΕΚ και Ανόρθωση. Η επόμενη αγωνιστική (8η) βρίσκει τους «γαλάζιους» να υποδέχονται τη Νέα Σαλαμίνα, και την Λεμεσιανή ομάδα να έχει δυνατό τεστ μέσα στο ΓΣΠ με την Ομόνοια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μ. Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Ντα Σίλβα, Φιντέλις (85΄ Αρουαμπαρένα) Ντε Λεόνσο, Λαφράνς, Αϊρόσα, Μιτρέα, Αλνταϊρ (74΄ Σασί) Σοάρες, Μπενίτεζ, Αβράαμ Πάφος (Λ. Έλσνερ): Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Πογιέτ, Ντεούλ (83΄ Μπρουλς) Γκαμπόφς, Φυλακτού, Καμαρά (71΄ Σικόρσκι) Γιάνζα, Μουσταφά, Γκουλόν, Σταύρου (59΄ Κοβαλένκο).
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»-ThemaSports
11/05 @ 21:19

«Ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στη διάσκεψη Τύπου μετά την ισοπαλία με την Πάφο.

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου -ThemaSports
10/05 @ 19:58

Ανακοίνωση / Primetel: Συνεχίζεται η μετάδοση αθλητικού περιεχομένου

Η Primetel, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της ενημερώνει σχετικά με το αθλητικό περιεχόμενο της πλατφόρμας σημειώνοντας πως έχει ανανεωθεί η συμφωνία διανομής αθλητικού περιεχομένου με την Cyta.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ