Σημαντικές νίκες για τους δύο συλλόγους της Γένοβας, την Τζένοα και την Σαμπντόρια, απέναντι σε Κάλιαρι (3-2) και Αταλάντα (3-1) αντιστοίχως στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Τζένοα πήρε την πρώτη της νίκη στην Serie A και μάλιστα μέσα στην Σαρδηνία, επικρατώντας με 3-2 της Κάλιαρι.
Οι Αντρέι Γκαλαμπίνοφ (8'), Αντέλ Τααράμπτ (35') και Εμιλιάνο Ριγκόνι (75') σημείωσαν τα τέρματα των Γενοβέζων, οι οποίοι «ξεκόλλησαν» έτσι από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, μείωσαν δύο φορές οι γηπεδούχοι με τον Λεονάρντο Παβολέτι (48') και τον Ζοάο Πέδρο (78') αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.
Την ίδια ώρα, στο «Stadio Comunale Luigi Ferraris», η Σαμπντόρια βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του 22χρονου μέσου της Αταλάντα (σ.σ. αντίπαλος του Απόλλωνα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ) Μπράιαν Κριστάντε στο 22ο λεπτό.
Ωστόσο, αντέδρασε στην επανάληψη και με τρία τέρματα από τους Ντουβάν Ζαπάτα (56'), Τζιανλούκα Καπράρι (59') και Κάρολ Λινέτι (68'), πήρε δίκαιη νίκη με σκορ 3-1, ανεβαίνοντας προσωρινά στην 6η θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ έχει και ένα παιχνίδι (εκείνο με την Ρόμα) λιγότερο.
Στον τελικό της 24ης Μαΐου στο ΓΣΠ, αν η Πάφος FC κερδίσει την ΑΕΚ και στεφθεί κυπελλούχος, θα κάνει το back to back και θα προστεθεί στην άτυπη λίστα με τις Κυπριακές ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο για δύο (ή περισσότερες) συνεχόμενες χρονιές.