Ακολουθήστε μας στο Google news

Μην ξεγράφετε τον Ντόβι! Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο μετά από επική μονομαχία με τον Μαρκ Μάρκεθ πήρε τεράστια νίκη στο Μοτέγκι και μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στους 11 βαθμούς. Τρίτος ο Πετρούτσι. Κανένας- κανένας. Πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα άπαντες έλεγαν πως η Ducati έχει ελπίδες να κάνει ορισμένες νίκες, όμως πόνταραν περισσότερο στον Χόρχε Λορένθο παρά σ' αυτόν. Όσο για το πρωτάθλημα, η «Κόκκινη» ήταν ξεκάθαρα τρίτη στις προτιμήσεις πίσω από την Yamaha και την Honda. Τρεις αγώνες πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας για το 2017, όμως, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο «επιβάλλει» αγωνιστική σιωπή: ο Ιταλός όχι μόνο έχει κάνει κάποιες νίκες (5 στο σύνολο) φέτος, όμως είναι ο μοναδικός που μπορεί να βάλει φρένο στον τυφώνα Μάρκεθ, «κλέβοντάς» του το πρωτάθλημα- ειδικά μετά τα όσα έγιναν στην Ιαπωνία σήμερα. Τι έγινε στο βροχερό Twin Ring, λοιπόν; Ο καλός δίτροχος χαμός: ο poleman Ζαρκό έχασε μέχρι να πεις “MotoGP” την πρωτοπορία στον αγώνα, τον οποίο οδήγησε ως... συνήθως ο Λορένθο πριν αρπάξει το νούμερο 1, ακολουθούμενος από τον Μάρκεθ. Ο «Ντόβι» κόλλησε πίσω τους άμεσα και οι 3 πρώτοι αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους, με τον Χόρχε να χάνει τη μία θέση μετά την άλλη. Ο (τραυματίας) Ρόσι της- τραγικής στο βρεγμένο- Yamaha ανέβηκε από 12ος στην 8η θέση, όμως έπεσε- ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει το δεξί του πόδι. Μπροστά, στη μάχη της νίκης, Μάρκεθ και Ντοβιτσιόζο «απαλλάχτηκαν» από τον Πετρούτσι και μετά άρχισε η μαγεία: 5 γύρους πριν το τέλος ο Ιταλός πέρασε τον Ισπανό, όμως ο εξωγήινος Μαρκ 2 περάσματα πριν το φινάλε ανέκτησε την πρωτοπορία και φαινόταν πως πάει για την 3η του σερί νίκη. Ωστόσο, μ' ένα λάθος (κι ένα τρομερό σώσιμο...) 3 στροφές πριν το τέλος, άνοιξε το παράθυρο για τον Αντρέα που μ' εκπληκτικό προσπέρασμα βγήκε μπροστά στην ευθεία εκκίνησης- τερματισμού και πήρε, εν τέλει, την 5η φετινή του καρό σημαία.   Tο βάθρο συμπλήρωσε ο (πάντα καλός στις μικτές συνθήκες) Ντανίλο Πετρούτσι, με τους Ιανόνε (επιτέλους ένα καλό ΣΚ για την Suzuki), Ρινς, Λορένθο, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ζαρκό, Βινιάλες (αποχαιρέτα το πρωτάθλημα που χάνεις...) και Μπαζ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Πλέον, μετά και την Ιαπωνία, έγινε και επίσημα σαφές πως το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουν μόνο δύο αναβάτες. Το προβάδισμα εξακολουθεί- λόγω ικανότητας αλλά και εμπειρίας, πλέον, σε μάχες τίτλου- ο τεράστιος Μάρκεθ, όμως... Όμως, πια, ο Ντοβιτσιόζο έχει πετύχει μια σημαντικότατη αλλαγή: όταν γίνεται κουβέντα για το στέμμα του 2017 και το αν και κατά πόσο μπορεί να καταλήξει στο δικό του κεφάλι, τότε αυτοί που πιστεύουν στον Ιταλό δεν είναι «κανένας». Είναι «όλοι». Βαθμολογία αναβατών 1) Μάρκεθ 244 2) Ντοβιτσιόζο 233 3) Βινιάλες 203 4) Πεντρόσα 170 5) Ρόσι 168 6) Ζαρκό 125 7) Λορένθο 116 8) Πετρούτσι 111 9) Κράτσλοου 92 10) Φόλγκερ 84 Πηγή: www.sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23-ThemaSports
16/05 @ 21:02

Με Γενεθλή και Μακρή στους Μεσογειακούς Στίβου Κ23

Με δύο αθλητές, στο αγώνισμα της δισκοβολίας, θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2024, στην πόλη Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ-ThemaSports
15/05 @ 13:53

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΠΟΠΑ-Olympians στον ΚΟΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων & Εκπαιδευτών (ΠΟΠΑ) και της Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΚΕΣΟΑ) υπογράφηκε στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στην παρουσία της ηγεσίας του ΚΟΑ, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024.

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon-ThemaSports
14/05 @ 09:50

Πρωταθλητές στον αθλητισμό ενώνουν δυνάμεις για το Telethon

Σε μια Ολυμπιακή χρονιά όπου η ανάδειξη του «φίλαθλου πνεύματος» αποτελεί προτεραιότητα, καλλιεργώντας κοινωνικές αξίες αλληλοσεβασμού στη νέα γενιά για την ανοικοδόμηση ενός καλύτερου και πιο δίκαιου κόσμου, Κύπριοι αθλητές ενώνουν τις δυνάμεις τους, στηρίζοντας μυοπαθείς συνανθρώπους μας, μέσω του Telethon.

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα-ThemaSports
13/05 @ 12:28

Χάλκινο μετάλλιο από την Εθνική μας ομάδα

Άλλη μια Διεθνής επιτυχία για την Κυπριακή Σκοποβολή. Η Εθνική μας ομάδα ΚΟΜΠΑΚ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 15:26

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/5/24) την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ