Ομόνοια-ΑΕΛ 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Ντιονί και Μοντνόρ

Ομόνοια-ΑΕΛ 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Ντιονί και Μοντνόρ

Η Ομόνοια επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, αφήνοντας πίσω τα δύο προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς επικράτησαν της ΑΕΛ με 2-0 στο ΓΣΠ.

Η εικόνα του αγώνα:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με έντονο ρυθμό, αφού στα πρώτα δέκα λεπτά καταγράφηκαν τέσσερις τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη, με τον Ζοάο Ταβάρες να δοκιμάζει δύο φορές την τύχη του στο 1ο και στο 2ο λεπτό, ενώ η Ομόνοια απάντησε με τις προσπάθειες των Ντιονί στο 8’ και Ανδρέου στο 10’.

Στο 15' οι «πράσινοι» πήραν κεφάλι στο σκορ. Μετά από παρέμβαση του VAR για πιθανό χέρι του Αντωνίου, ο διαιτητής κλήθηκε να εξετάσει τη φάση μέσω OFR και υπέδειξε την παράβαση. Ο Ντιονί ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον Καπίνο, γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα του Μπεργκ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 33’ κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της. Ο Εβάντρο πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα και ο Μοντνόρ, με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο γκολ επηρέασε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, με την Ομόνοια να βρίσκει περισσότερους χώρους και να αναζητά και τρίτο τέρμα πριν από την ανάπαυλα. Οι Εβάντρο στο 38’ και Ανδρέου στις καθυστερήσεις είχαν τις δικές τους ευκαιρίες, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η επανάληψη άρχισε με την Ομόνοια να συνεχίζει επιθετικά. Στο 50’ ο Μοντνόρ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, έπειτα από μεταβίβαση του Τάνκοβιτς, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά την προσπάθειά του απέναντι στον Καπίνο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σουηδός μέσος απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Στο 67’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουλιμπαλί επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο Μιλοσάβλιεβιτς απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Το δεύτερο ημίχρονο είχε αρκετές καλές στιγμές και από τις δύο πλευρές, με τον Φαμπιάνο να χρειάζεται να επέμβει σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η ΑΕΛ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 79ο λεπτό με τον Μουγκέ, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Ομόνοια να διατηρεί το υπέρ της 2-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες και ανέβηκαν στους 15 βαθμούς, ισοβαθμώντας πλέον με την ΑΕΛ.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κουλιμπαλί, Σάτκα, Ντουβέρν (90+5' Σίμιτς), Μπάλκοβετς (66' Οντουμπάτζο), Μάριτς, Ανδρέου, Τάνκοβιτς (66' Τανάσε), Εβάντρο, Μοντνόρ (90+3' Μαγιαμπέλα), Ντιονί (66' Κακουλλής)

ΑΕΛ: Καπίνο, Νταβόρ (85' Παπαγεωργίου), Ουντίν, Μιλοσάβλεβιτς, Ταβάρες (69′ Αλμέιδα), Νεοφύτου (46' Νεοφύτου), Γκόμες, Αντωνίου (84' Καρώ), Κονσεισάο, Μουγκέ, Τζέφρι

Διοργάνωση: Cyprus League — 8η αγωνιστική
Θεατές: 10330
Σκόρερ: Ντιονί, Μοντνόρ / 
Κίτρινες: Ανδρέου, Ντιονί, Τάνκοβιτς, Τανάσε, Μοντνόρ / Γκόμες, Αντωνίου, Νταβόρ, Κονσεισάο 
Αποβολές: /

 

Σάββατο, 31.10.2026 / 19:00
ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ
Στάδιο : ΓΣΠ
Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Κωνσταντίνος
VAR: Manganiello Gian Luca
AVAR: Σάββα Γεώργιος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Μπεργκ: «Πετύχαμε δύο πολύ ωραία γκολ και κρατήσαμε το μηδέν, κάτι πολύ σημαντικό»

Μπεργκ: «Πετύχαμε δύο πολύ ωραία γκολ και κρατήσαμε το μηδέν, κάτι πολύ σημαντικό»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ, στη δημοσιογραφική διάσκεψη, μετά την νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΛ με 2-0