Κ. Κωνσταντίνου: «Πάμε στην Αστυνομία για το VAR — Είναι χειραγώγηση αγώνα!»

Κ. Κωνσταντίνου: «Πάμε στην Αστυνομία για το VAR — Είναι χειραγώγηση αγώνα!»

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Goal & Roll» της Cytavision, και μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.

Για τη τελευταία νίκη της ΑΕΛ: «Μία μεγάλη νίκη στα τελευταία χρόνια, τώρα με τη διακοπή ήταν ότι έπρεπε. Μερικές φορές σου πηγαίνουν όλα καλά, μερικές φορές δεν σου πάει τίποτα. Το ταβάνι ήταν υψηλότερο λόγω των πολλών απουσιών. Κάναμε 19 μεταγραφές, χρειαζόμαστε ηρεμία και ομοιογένεια. Θεωρώ ότι έχουμε μέλλον».

Για το «κτύπημα» πάνω στον Γιόβετιτς: «Ο Νταβίντ Λουίζ έχει συγχοροχάρτι στο πρωτάθλημα μας. Όταν χτυπάς τον Γιόβετιτς στα μούτρα και να μην δίνεται ούτε κίτρινη δεν έχεις σεβασμό ούτε σε αυτό τον παίκτη της ομάδας».

Για την πίεση της ΑΕΛ: «Προσπαθήσαμε να αποβάλουμε το στρες και τη πίεση από τους παίκτες. Και στον προπονητή επίσης. Το διαχειριστήκαμε αρκετά καλά, είχαμε λίγο και τη τύχη του γκολ στο 90+5' με τη Σαλαμίνα, όμως το πιο τρανό παράδειγμα ήταν η αντίδραση μας στο ματς με την Πάφο. Χτυπήσαμε την πιο ακριβή ομάδα του πρωταθλήματος μετά από 7-8 χρόνια με καθαρό σκορ. Η πίεση ήταν μεγάλη όμως μερικές φορές πρέπει να κλείνεις και τ' αυτιά. Αν παρασυρθείς και λάβεις αποφάσεις υπό πίεση δεν θα είναι οι σωστές. Με τον προπονητή μιλήσαμε την επόμενη του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Είπαμε ότι έγινε - έγινε να δουλέψουμε και να πάμε με νίκη με Σαλαμίνα. Τώρα πλέον και μετά τη Πάφο, αποβάλλαμε το μεγαλύτερο μας άγχος. Φέραμε ποιότητα φέτος».

Για την εξάδα και το στόχο της ομάδας: «Ο στόχος είναι η εξάδα στο πρωτάθλημα. Ο Άρης και ο ΑΠΟΕΛ είναι οι ομάδες που μπορούμε να κτυπήσουμε για να πάρουμε μία θέση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Είμαστε ικανοποιημένοι από τους εννέα βαθμούς, οι στόχοι από την αρχή της χρονιάς ήταν η είσοδο στην εξάδα και η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τη λειτουργία του VAR: «Αυτό που με φοβίζει είναι η αντίδραση του VAR, δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο που ακυρώθηκε το τέρμα αν και ρωτήσαμε πολλές φορές για να πάρουμε απάντηση».

Για την κίνηση με Γιόβετιτς: «Ο Γιόβετιτς έκλεισε με υπομονή και επιμονή, φτάσαμε σε σημείο όταν οι αριθμοί πλησίασαν. Έκανε και ο Γιόβετιτς τη δική του υποχώρηση, άρα δεν ήταν μία οικονομική υπέρβαση της ΑΕΛ».

Για την υπόθεση Καφού: «Η υπόθεση χωρίζεται σε δύο μέρη. Η κόκκινη που δέχθηκε και αν ήταν και το δεύτερο η εξωτερική παρέμβαση στο ΒΑΡ, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά. Μόνο το ΒΑΡ μπορεί να επικοινωνήσει με τη παραγωγή, όχι το αντίθετο. Ήρθαν πληροφορίες ότι έγινε αυτή η παρέμβαση και γι' αυτό κάναμε την καταγγελία στην ομοσπονδία και ζητήσαμε να μας το επιβεβαιώσει μέσω ηχητικού. Θα θέλαμε να έχουμε και να αξιολογήσουμε το υλικό αυτό. Εμείς το μόνο που πήραμε είναι μία επιστολή ότι στάλθηκε καταγγελία στα αρμόδια όργανα και ότι θα το διερευνήσουν. Η διερεύνηση ακόμη είναι σ' εξέλιξη και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο.

Δεν μας είπαν ότι έχει φυλαχθεί το υλικό και ποτέ δεν μας είπαν ότι μπορούμε να πάμε να το δούμε ή να το ακούσουμε. Αύριο ή μεθαύριο θα πάμε στην αστυνομία για καταγγελία, έτσι ώστε να μπορέσει η υπόθεση να εξεταστεί σωστά. Θα πάω εγώ με άλλο ένα μέλος της εταιρείας για κατάθεση. Συλλέξαμε διάφορα, αυτά που ξέρουμε θα πάμε να τα καταθέσουμε. Η αστυνομία φαντάζομαι θα ζητήσει το υλικό, για το ποιος το έκανε, γιατί και ποιο ήταν το κίνητρο. Είναι τεράστια υπόθεση που πρέπει να εξεταστεί και σωστά. Είναι χειραγώγηση αγώνα, αφού επεμβαίνεις στη λειτουργία και τη ροή του αγώνα».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα γκολ και οι φάσεις από το Ομόνοια Αραδίππου - Ολυμπιακός (BINTEO)

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Τα γκολ και οι φάσεις από το Ομόνοια Αραδίππου - Ολυμπιακός (BINTEO)

Τα γκολ και οι φάσεις από το Ομόνοια Αραδίππου - Ολυμπιακός (1-1)