Η κάτοχος του τίτλου και Νο1 του κόσμου, επικράτησε της Κολομβιανής Καμίλα Οσόριο (Νο59) με 6-2, 6-4 μετά από μια ώρα και 27 λεπτά σε ένα ματς αρκετά «γεμάτο» με τη Λευκορωσίδα να έχει τις απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία.
Η Σαμπαλένκα προηγήθηκε με 4-1 «σπάζοντας» δις το σερβίς της Οσόριο, η οποία απάντησε στο ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-2, αλλά με νέο break και hold η Σαμπαλένκα έκανε δικό της το πρώτο σετ παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.
Στο δεύτερο «κλειστό» σετ η Οσόριο βρήκε γρήγορο break (1-0), το οποίο πήρε πίσω η Σαμπαλένκα (1-1) με τη Λευκορωσίδα από εκεί και πέρα με ένα μεγάλο hold, σβήνοντας δύο break-points κι ένα break (5-4) σφράγισε την πρόκριση για την επόμενη φάση εκεί όπου θα βρει μπροστά της τη Ρωσίδα qualifier Πολίνα Ιατσένκο που με τη σειρά της κέρδισε την Μεξικανή Ρενάτα Σαρασούα με 4-6, 6-4, 7-6(10-7).
Πηγή: tennis24.gr