Νέα Σαλαμίνα: Επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την Μπαρτσελόνα για το «Lefkosa Camp» στα κατεχόμενα

Νέα Σαλαμίνα: Επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την Μπαρτσελόνα για το «Lefkosa Camp» στα κατεχόμενα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς την Μπαρτσελόνα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και απογοήτευσή της για τη διοργάνωση του «Lefkosa Camp» στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τη χρήση του όρου «Northern Cyprus» στην επίσημη ιστοσελίδα του ισπανικού Συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, διά του Προέδρου της Πάρι Ανδρέου, απέστειλε σήμερα επίσημη επιστολή προς την FC Barcelona, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και απογοήτευσή της για τη διοργάνωση του “Lefkosa Camp” στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τη χρήση του όρου “Northern Cyprus” στην επίσημη ιστοσελίδα του ισπανικού Συλλόγου.

Στην επιστολή μας υπενθυμίζουμε ότι η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ένα Σωματείο που γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1948, παραμένει για περισσότερο από μισό αιώνα πρόσφυγας στην ίδια της την πατρίδα, μακριά από την πόλη και την ιστορική της έδρα.

Παράλληλα, απευθυνόμαστε σε έναν Σύλλογο με τεράστια ιστορία και ιδιαίτερο συμβολισμό. Η FC Barcelona γνωρίζει από τη δική της διαδρομή τι σημαίνει ταυτότητα, αξιοπρέπεια, μνήμη και αντίσταση. Γνωρίζει γιατί το “Més que un club” – “Περισσότερο από ένας Σύλλογος” δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά μια ιστορική ευθύνη.

Για αυτό και την καλούμε να κάνει πράξη την ίδια της την ιστορία και τις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει.

Ζητούμε από την FC Barcelona να επανεξετάσει άμεσα τη θέση της και να ακυρώσει το συγκεκριμένο camp στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, καθώς και να αποσύρει κάθε αναφορά που μπορεί να εκληφθεί ως νομιμοποίηση μιας μη αναγνωρισμένης οντότητας.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ήταν και παραμένει Σωματείο ειρήνης, συνύπαρξης και σεβασμού προς όλους. Η θέση μας δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε κοινότητας. Στρέφεται απέναντι στην κατοχή, στην παραβίαση της ιστορικής αλήθειας και σε κάθε ενέργεια που μπορεί να συμβάλει στην κανονικοποίηση μιας κατάστασης που για εμάς παραμένει ανοιχτή πληγή.

Η ιστορία δεν είναι απλώς κάτι που θυμόμαστε. Είναι κάτι που αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας.

Καλούμε την FC Barcelona να σταθεί στο ύψος της δικής της ιστορίας.

Més que un club. Τώρα είναι η στιγμή να το κάνει πράξη».

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Ομόνοια: Εισιτήρια διαρκείας στους λήπτες ΕΕΕ και στους ανέργους (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Ομόνοια: Εισιτήρια διαρκείας στους λήπτες ΕΕΕ και στους ανέργους (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια, ενημερώνει ότι για 7η διαδοχική χρονιά προχωρά στην πρωτοβουλία, «Για να μην λείψει κανείς!», προσφέροντας εισιτήρια διαρκείας και ταυτόχρονα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στην κερκίδα φίλαθλοι που είτε είναι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), είτε Άνεργοι, είτε εμπίπτουν στην κατηγορία των Ευπαθών Ομάδων.