Ο Ρόδρι είναι το πρόσωπο της νέας ισπανικής «αυτοκρατορίας», που βάζει πλώρη για επανάληψη της… τριλογίας!

Ο Ρόδρι είναι το πρόσωπο της νέας ισπανικής «αυτοκρατορίας», που βάζει πλώρη για επανάληψη της… τριλογίας!

Μέσα σε δύο χρόνια ο Ρόδρι έχει γράψει ένα νέο κεφάλαιο την ιστορία της «Φούρια Ρόχα». Ο αρχηγός της Ισπανίας ηγήθηκε της χώρας του στην πορεία της προς την κορυφή της Ευρώπης αλλά και σε αυτήν του κόσμου, ως ο πολυτιμότερος παίκτης της, βάζοντας πλώρη για την επανάληψη της… τριλογίας, της προηγούμενης «χρυσής» γενιάς των Ίβηρων.

Μπορεί ο Φεράν Τόρες να σκόραρε το νικητήριο γκολ της «Φούρια Ρόχα» στην εκθρόνιση της Αργεντινής από την κορυφή του κόσμου, όμως ο Ρόδρι ήταν ο πιο καταλυτικός παίκτης της Ισπανίας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του τουρνουά, για να το προσθέσει σε αυτό της κατάκτησης του Euro δύο χρόνια πριν και να βάλει μπροστά το σχέδιο κατάκτησης τρίτης συνεχόμενης διοργάνωσης, όπως… τότε.

Η Ισπανία είναι δίκαια η νέα πρωταθλήτρια Κόσμου, και, εκτός των άλλων, το οφείλει στην εντυπωσιακή λειτουργία της μεσαίας της γραμμής, με τον Ρόδρι να συνιστά την καρδιά της. Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, μετά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Euro το 2024, πρόσθεσε και αυτόν του MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026 για να εγκαθιδρύσει τη χώρα του ξανά στην κορυφή του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, αυτό το τουρνουά αποτελούσε ένα «στοίχημα» για τον αρχηγό της «Φούρια Ρόχα» πριν την έναρξή του. Ο αρχηγός των «πολιτών» προερχόταν από μία «χλιαρή» σεζόν στην Premier League, πληγμένη από μικροτραυματισμούς που του στέρησαν τη συμμετοχή σε 27 παιχνίδια.

Ο Ισπανός επέστρεψε και απέδειξε ότι, όχι μόνο παραμένει ο πιο ολοκληρωμένος αμυντικός μέσος του πλανήτη, αλλά και πως δεν άφησε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του προ διετίας να βάλει φρένο στην καριέρα του.

Ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο τον Αύγουστο του 2024, αμέσως μετά την κατάκτηση του Euro και της Premier League, παραλαμβάνοντας τη «Χρυσή Μπάλα» με… πατερίτσες.

Μάλιστα, με το τρόπαιο του Μουντιάλ πλέον στα χέρια του, έγραψε το όνομά του σε μία ιδιαίτερα κλειστή λίστα θρύλων του αθλήματος.

Έγινε μόλις ο τέταρτος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετά από τους Γκερντ Μίλερ, Φρανζ Μπέκεμπαουερ και Ζινεντίν Ζιντάν με τους τίτλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Euro, του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Champions League, και αυτόν του κορυφαίου ποδοσφαιριστή το 2024 υπό την κατοχή του.

Πέρα από τα ατομικά επιτεύγματα του Ρόδρι, δεν μπορούμε να κρυφτούμε από το γεγονός ότι μία νέα… αυτοκρατορία βασιλεύει στον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με την ομάδα Λουίς Ντε Λα Φουέντε να βαδίζει στα χνάρια της «χρυσής» εποχής της «Φούρια Ρόχα».

Η Ισπανία πήρε το 2008 το πρώτο της Euro μετά από 44 έτη, για να ακολουθήσει το παρθενικό της Μουντιάλ το 2010 στη Νότια Αφρική, και η διατήρηση του Ευρωπαϊκού το 2012. Τώρα, οι Ίβηρες είναι μπροστά σε μία νέα… τριλογία τίτλων, αν εξαιρέσουμε αυτόν του Nations League του 2023, με φόντο το επόμενο Ευρωπαϊκό του 2028 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ρόδρι δεν πρόσθεσε απλώς ακόμη ένα κύπελλο στη συλλογή του. Έγινε το πρόσωπο της νέας «χρυσής» γενιάς της Ισπανίας, που υπό τις οδηγίες του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, δείχνει έτοιμη να εδραιώσει την κυριαρχία της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

england365.gr

 

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Γιάννης: «Οι Ομοσπονδίες πληρώνουν την ασφάλεια των NBAers - Αν κληθώ θα είμαι στο παράθυρο»!

Γιάννης: «Οι Ομοσπονδίες πληρώνουν την ασφάλεια των NBAers - Αν κληθώ θα είμαι στο παράθυρο»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε το θέμα της ασφάλισης των NBAers στα παράθυρα και ξεκαθάρισε ότι αν κληθεί στο επόμενο παράθυρο της FIBA θα είναι διαθέσιμος για τα ματς με Ουκρανία και Ισπανία!