Ο ΠΑΟΚ προφανώς προετοιμάζεται για τις δύο μάχες με τη Ντιναμό Κιέβου στον 2ο προκριματικό του Europa League αυτή τη στιγμή, αλλά από την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι, έμαθε και για την πιθανή, επόμενη αντίπαλό του, αν καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στο επόμενο στάδιο.
H Χάμαρμπι, εκ των πιθανών αντιπάλων του τερμάτισε στη 2η θέση την περασμένη αγωνιστική περίοδο, πίσω από την εκπληκτική Μίαλμπι, ενώ, φέτος, μετά από 14 παιχνίδια έχει βρεθεί στη 2η θέση, στο +3 από τη Χάκεν και στο -9 από την πρωτοπόρο Σίριους. Αρκετά ισορροπημένη με το 4-2-3-1, πρώτο «κανόνι» με 8 τέρματα ο Παύλος Άμπραχαμ.
Ετοιμάζεται να κάνει ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της, αφού στοχεύει στην εξαγορά του Αμίν Μπουντρί, του 21χρονου ποδοσφαιριστή της LA FC, που αναμένεται να γίνει ο ακριβότερος ever για το σουηδικό κλαμπ! Το κόστος της μεταγραφής λέγεται ότι θα φτάσει στις 36 εκατομμύρια κορώνες!
Τον περασμένο Φλεβάρη «ξανοίχτηκε» με τα 2,5 εκατομμύρια που διέθεσε για τον αριστερό εξτρέμ Βίκτορ Στάνγκε Λιντ, ενώ, αποχώρησε το ίδιο διάστημα ο Αντριάνο Λάντο, για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της Κόμο! Οι Ιταλοί έδωσαν 12 εκατομμύρια για την απόκτησή του.
Η Άντερλεχτ ασφαλώς πιο έμπειρη στα ευρωπαϊκά ύδατα, αλλά αρκετά αποδυναμωμένη φέτος. Έχει προκαλέσει προβληματισμό στους οπαδούς της ομάδας η κατάσταση που επικρατεί. Έχουν αποχωρήσει αρκετοί από τις πιο σημαντικές μονάδες, ενώ, έχουν αποκτηθεί μονάχα δυο αμυντικοί και ένας αμφιβόλου ποιότητας μέσος.
Τα media του Βελγίου αναφέρουν ότι πριν από το πρώτο ματς με τη Χάμαρμπι στη Σουηδία αυτή την εβδομάδα θα περίμεναν να δουν τουλάχιστον άλλες τρεις προσθήκες στο ρόστερ, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί. Συνεπώς, ο κόουτς της ομάδας, Βίτορ Μπρούνο, πηγαίνει… με ό,τι έχει. Και κρίνεται απαραίτητο να βρεθούν δυο ποιοτικοί φουλ μπακ, δυο ταχύτατοι εξτρέμ και ένας απόλυτα δημιουργικός μεσοεπιθετικός για το «10». Και το βάρος πέφτει στον αθλητικό διευθυντή, Αντουάν Σιμπιέρσκι.
Στην Άντερλεχτ μετακινήθηκε και ο Μπιανκόν από τον Ολυμπιακό έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, «πόνεσαν» οι αποχωρήσεις των Ντε Κατ, Σίμιτς και Γκότο, ακόμα κι αν αυτοί γέμισαν τα ταμεία με συνολικά 45 εκατομμύρια…

