Σάλος με βίντεο από την κλήρωση του Μουντιάλ: Τι συνέβη και γιατί άλλαξε όμιλο η Αργεντινή

Σάλος με βίντεο από την κλήρωση του Μουντιάλ: Τι συνέβη και γιατί άλλαξε όμιλο η Αργεντινή

Μπορεί να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του Μουντιάλ, ωστόσο ένα βίντεο από την κλήρωση έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Την ώρα που η Ισπανία έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ και Αγγλία και Αργεντινή ετοιμάζονται για τη «μάχη» τους στον δεύτερο ημιτελικό, ένα βίντεο από την κλήρωση της διοργάνωσης, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει σηκώσει αρκετή συζήτηση, κυρίως για την αλλαγή του ομίλου της Αργεντινής

Η «αλμπισελέστε» είχε κληρωθεί αρχικό στον ένατο όμιλο του Μουντιάλ, αλλά τελικά βρέθηκε στον 10ο, καθώς όπως εξήγησε ο Ρίο Φέρντιναντ, υπάρχει κανονισμός της FIFA που δεν επιτρέπει στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της κατάταξης να συναντηθούν, πριν τα ημιτελικά.

Ως εκ τούτου, Ισπανία και Αργεντινή, ως νούμερο 1 και 2 αντίστοιχα, αλλά και Γαλλία, Αγγλία, ως 3 και 4, έπρεπε να τοποθετηθούν σε διαφορετικά ταμπλό.

Γι αυτόν τον λόγο έγινε και η αλλαγή στους ομίλους της Γαλλίας και της Αργεντινής, ώστε η κάτοχος του τροπαίου του 2022, να μπορεί να συναντήσει τη «Φούρια Ρόχα» μόνο στον τελικό του Μουντιάλ.

Αρκετοί αντέδρασαν, θεωρώντας ότι η Αργεντινή ευνοήθηκε, έχοντας - θεωρητικά πάντα - βατό μονοπάτι μέχρι την τετράδα της διοργάνωσης, όμως οι κανονισμοί της FIFA, έδωσαν την απαιτούμενη εξήγηση για την αλλαγή του ομίλου της.

 

 

athletiko.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Από τον Άρη στην Μότορ Λούμπλιν

Από τον Άρη στην Μότορ Λούμπλιν

Στην Πολωνία συνεχίζει την καριέρα του ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιασίν Μπουράν, καθώς απέρριψε την πρόταση της Ντιναμό Βουκουρεστίου και συμφώνησε με τη Μότορ Λούμπλιν.