Ακολουθήστε μας στο Google news
Νικηφόρο φινάλε για την Εθνική μας ομάδα Νέων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.
Για τον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης σήμερα το μεσημέρι νίκησε στο στο Στάδιο «Ferrycarrig Park» του Wexford με 2-1 το Αζερμπαϊτζάν και τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Ο στόχος της πρόκρισης στο Elite round δεν έγινε κατορθωτός και παρά την απογοήτευση για αυτή την εξέλιξη, οι διεθνείς μας παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο (ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο) και εξασφάλισαν τη διεθνή νίκη απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα που στην πρεμιέρα δεν έχασε από τους Ιρλανδούς.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε κάποιες καλές επιθετικές πρωτοβουλίες και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, ενώ στις δύο φορές που απειλήθηκε η εστία μας ο Δημήτρης Δημητρίου με γρήγορη επεμβάσεις εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας ανέλαβε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και έγινε ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Αζερμπαϊτζάν.
Η εμφάνιση σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν πολύ καλή και με εξαιρετικούς συνδυασμούς οι διεθνείς μας επιβραβεύτηκαν με το αποτέλεσμα της νίκης.
Στο 61΄μετά από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια ο Παναγιώτης Λουκά ανατράπηκε και ο Ούγγρος σφύριζε αμέσως την παράβαση. Εκτέλεσε ο Λουκά και άνοιξε το σκορ, 1-0 για την Κύπρο.
Στο 70ο λεπτό μετά από ανατροπή του Γιάννη Γερολέμου η Εθνική μας κέρδισε δεύτερο πέναλτι και ο Τζακ Ρόουλς που ανέλαβε την εκτέλεση του πέτυχε το 2-0.
Η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ με το Γερολέμου και στο φινάλε (90+2) το Αζερμπαϊτζάν μείωσε 2-1 με τον Haziyev.
Ο απολογισμός της διοργάνωσης μας βρήκε στην τρίτη θέση της κατάταξης πίσω από την Ιρλανδία και τη Σερβία που συνεχίζουν στον Elie round.
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Δημητρίου, Ιωάννου, Χαραλάμπους, Στυλιανίδης, Άδωνη, Παναγίδης (αρχηγός), Μενελάου, Ρόουλς (78’ Μ. Χαραλάμπους), Κατσαντώνης, Μούσιτς (56’ Γερολέμου), Λουκά (90’ Ππούνας).
Τον διαιτήτευσε ο Ούγγρος Ferenc Karako με βοηθούς διαιτητές τον Θεόδωρο Γεωργίου και τον Shane Gerard O'Brien.
Στον άλλο σημερινό αγώνα η Ιρλανδία νίκησε με ανατροπή 2-1 την Σερβία και τερμάτισε στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς.
Όλα τα αποτελέσματα στον όμιλο μας:
Σερβία – Κύπρος…1-0
Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία…0-0
Αζερμπαϊτζάν – Σερβία…1-4
Ιρλανδία – Κύπρος…5-0
Ιρλανδία – Σερβία…2-1
Κύπρος – Αζερμπαϊτζάν…2-1
*Η αποστολή της Εθνικής μας θα επιστρέψει από την Ιρλανδία στην Κύπρο αργά το βράδι της Τετάρτης.
Πηγή:ΚΟΠ
Με ανάρτηση του στα social media ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα, Πέτρος Κονναφής, ξεκαθαρίζει ότι εδώ και πολύ καιρό, δεν έχει καμία εμπλοκή με τη Λεμεσιανή ομάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
14/05 @ 21:43
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΙΚ
12/05 @ 16:01
Η Ομόνοια 29Μ γύρισε σελίδα και ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν.
12/05 @ 15:30
Η εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Άχνας, Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε στον SuperSport 104 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ».
12/05 @ 12:05
Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο προπονητών για την ποινή στον Αντώνη Γιακουμή
BEST OF THEMASPORTS