Ακολουθήστε μας στο Google news
Μέσω της ιστοσελίδας της η Ομόνοια ενημερώνει:
«Ένας ποδοσφαιριστής φαινόμενο για την εποχή του, όσο αφορά την παρουσία του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Εντάχθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ το 1973, σε ηλικία 18 χρόνων, προερχόμενος από την Αγγλική, Φούλαμ. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας μέχρι το 1985, καταγράφοντας 266 συμμετοχές και 86 γκολ. Κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο ασπίδες.
Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αποτέλεσαν "διαβατήριο" για να ενταχθεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου αγωνίστηκε για μια τριετία (1979-1982). Ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Κύπρου.
Το "ελάφι", όπως ήταν το προσωνύμιό του, λόγω του χαρακτηριστικού τρεξίματός του, κατάφερε κάτι το εντυπωσιακό. Στα εννέα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, δείγμα της ποιότητας και του εκτοπίσματός του.
Ήταν ένας ολοκληρωμένος μέσος, καθώς είχε σπουδαία σωματικά προσόντα. Δυνατός, ταχύς και αλτικός, ιδιαίτερα ισχυρός στο ψηλό παιχνίδι, αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά και με ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ.
Το 1975, αναδείχθηκε "Αθλητής της χρονιάς", από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου».
Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής, 18 Μαίου 2025.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
14/05 @ 21:43
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΙΚ
12/05 @ 16:01
Η Ομόνοια 29Μ γύρισε σελίδα και ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν.
12/05 @ 15:30
Η εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Άχνας, Κατερίνα Κυριάκου, μίλησε στον SuperSport 104 και στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ».
12/05 @ 12:05
Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο προπονητών για την ποινή στον Αντώνη Γιακουμή
BEST OF THEMASPORTS