Αδιανόητη ΑΕΚΑΡΑ με τεσσάρα στη Σλοβενία, έφυγε από τώρα για τα προημιτελικά!

Αδιανόητη ΑΕΚΑΡΑ με τεσσάρα στη Σλοβενία, έφυγε από τώρα για τα προημιτελικά!

Η απίθανη ΑΕΚ Αθηνών διέλυσε με 4-0 την Τσέλιε στη Σλοβενία και βλέπει από τώρα τα προημιτελικά του Conference League! Φοβερή παράσταση της Ένωσης, σκόραραν οι Βάργκα, Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί.

Με μυθική εμφάνιση στη Σλοβενία, η ΑΕΚ κατασπάραξε την Τσέλιε με 4-0 και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Conference League!

Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε τους Σλοβένους στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το σκορ την... αδικεί, αφού είχε δοκάρι αλλά και πάρα πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα. Βρήκαν δίχτυα οι Βάργκα, Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί, ενώ ο Μαρίν είχε μια ακόμη ασίστ, όπως και ο Γιόβιτς που άγγιξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Μάρκο Νίκολιτς διαχειρίστηκε εξαιρετικά το δεύτερο μέρος, στο οποίο η ΑΕΚ μετά το τέταρτο γκολ έριξε το ρυθμό αφού την ερχόμενη Κυριακή (15/03, 19:30) την περιμένει ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν θα καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι από 2.000 οπαδοί του «δικέφαλου» έστησαν πάρτι στις κερκίδες, βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- φετινά της παιχνίδια. Έτσι, διαδικαστικού χαρακτήρα μοιάζει η ρεβάνς με την Τσέλιε στη Νέα Φιλαδέλφεια (19/03, 19:45), ενώ στους «8» το πιο πιθανό είναι να συναντήσει τη Ράγιο Βαγιεκάνο που νίκησε στην Τουρκία με 3-1 τη Σαμσουνσπόρ, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Στο μυαλό του κόουτς

Διάταξη 4-3-3 από τον Ιβάν Μαγέφσκι για την Τσέλιε. Στο τέρμα ο Λέμπαν, με τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Νιέτο, Μπέιγκερ, Τουτισκίνας και Κάρνιτσνικ. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Χρκα, με τους Κβέσιτς και Σέσλαρ να κινούνται εσωτερικά μπροστά του, ενώ στα άκρα δεξιά ήταν ο Ιοσίφοφ και αριστερά ο Βάνσας με σέντερ φορ τον Κούτσιτς.

Σχηματισμό 4-4-2 για την ΑΕΚ από τον Μάρκο Νίκολιτς. Στην εστία ο Στρακόσα, με δίδυμο κεντρικών αμυντικών τους Μουκουντί και Ρέλβας, ενώ στο δεξί άκρο ήταν ο Ρότα και στο αριστερό ο Πήλιος. Στα χαφ οι Μαρίν και Πινέδα, με τον Κοϊτά (αριστερά) και τον Γκατσίνοβιτς (δεξιά) να κινούνται μπροστά τους τόσο εσωτερικά όσο και στα άκρα, ενώ δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης οι Γιόβιτς και Βάργκα.

Το ματς

Τρομερό το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την ΑΕΚ, που στο 3' κέρδισε κόρνερ με τον Γκατσίνοβιτς κι απ' αυτή τη στατική φάση άνοιξε το σκορ με τον ανίκητο στον αέρα Βάργκα! Ο σπεσιαλίστας Μαρίν εκτέλεσε υπέροχα και ο Ούγγρος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 17ο φετινό γκολ της Ένωσης από στατική φάση.

Ο «δικέφαλος» έφτανε με ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων και στο 10' το διαγώνιο σουτ του Γκατσίνοβιτς έφυγε άουτ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα (11') ο Βάργκα με ωραία προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του αλλά η δυνατή του εκτέλεση τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Λέμπαν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και για ένα δεύτερο τέρμα.

Η Τσέλιε αδυνατούσε να βάλει φρένο στην επιθετικότητα των «κιτρινόμαυρων» με τους Κοϊτά (15') και Γιόβιτς (16') να απειλούν με σουτ. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν απειλούνταν και στο 31' ο Βάργκα έχασε νέα τρομερή ευκαιρία όταν άδειασε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή με φοβερή ντρίμπλα, με τον Λέμπαν να του λέει «όχι» στο τετ α τετ. Το δεύτερο γκολ της Ένωσης ήταν θέμα χρόνου να έρθει και σημειώθηκε στο 33’ με τον Κοϊτά, που πάτησε περιοχή από πάσα του Γιόβιτς, πέρασε τον Νιετό και με το ιδανικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και στο 36’ η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Γκατσίνοβιτς σε ένα εξωπραγματικό πρώτο ημίχρονο! Εξαιρετικά κάθετη του Γιόβιτς στον Πήλιο, που έκανε το γύρισμα στην περιοχή η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στον Σέρβο, που με μια λόμπα σκόραρε το 3-0. Ο Γκατσίνοβιτς ίσως και να ήθελε να βγάλει σέντρα με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, αλλά λίγη σημασία είχε αυτό με την Ένωση να κάνει ό,τι θέλει την Τσέλιε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πήλιος στο 38’ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 45’+1’ οι παίκτες της ΑΕΚ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν βγήκαν τέσσερις εναντίον δύο, ο Κοϊτά πάσαρε στον Γιόβιτς που πάτησε περιοχή αλλά ο Λέμπαν τον σταμάτησε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και στο 49’ βρήκε και τέταρτο τέρμα: η εκτέλεση φάουλ του Μαρίν σταμάτησε στο δοκάρι, η μπάλα στρώθηκε στον Μουκουντί που σε κενή εστία την έσπρωξε προς τα δίχτυα. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Γιόβιτς άγγιξε και πέμπτο τέρμα για την Ένωση, που στη συνέχεια έριξε τον ρυθμό, πραγματοποιώντας και την κατάλληλη διαχείριση.

Ο Νίκολιτς προχώρησε σε αλλαγές, με τον Κουτέσα που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο να δοκιμάζει το συρτό σουτ στο 77’ που μπλόκαρε ο Λέμπαν. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ΑΕΚ ουσιαστικά να έχει κλειδώσει από τώρα το εισιτήριο για τα προημιτελικά!

MVP: Πολλοί ξεχώρισαν στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, αλλά ο κορυφαίος ήταν ο Βάργκα που σκόραρε το πρώτο γκολ, είχε δοκάρι, όπως και ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει ένα δεύτερο τέρμα. Κυριολεκτικά βασάνισε με τις ντρίμπλες του την άμυνα της Τσέλιε, έχοντας κινήσεις με την μπάλα που δεν είχε παρουσιάσει έως τώρα στην Ένωση, ενώ συνολικά βγήκε νικητής στις 11 από τις 16 μονομαχίες που έδωσε!

Η «σφυρίχτρα»: Ο Γκοντίνιο δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, πέρασε απαρατήρητος, έχοντας και τις σωστές αποφάσεις στις κάρτες που μοίρασε.

Οι ενδεκάδες:

Τσέλιε (Ιβάν Μαγέφσκι): Λέμπαν, Νιέτο, Μπέιγκερ, Τουτίσκινας (46' Κάστρο), Κάρνιτσνικ, Σέσλαρ (85' Βίντοβιτς), Χρκα (46' Ντάνιελ), Κβέσιτς (75' Κότνικ), Ιοσίφοφ, Βάντσας (58' Αβντίλι), Κούτσιτς.

ΑΕΚ Αθηνών (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν, Πινέδα (73' Περέιρα), Κοϊτά (73' Κουτέσα), Γκατσίνοβιτς (78' Μάνταλος), Βάργκα (86' Καλοσκάμης), Γιόβιτς (78' Ζίνι).

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Ρουί Τεχέιρα (Πορτογαλία), Πέντρο Μαρτίνς (Πορτογαλία)

4ος: Φάμπιο Βερίσιμο (Πορτογαλία)

VAR/AVAR: Αντρέ Ναρσίκο (Πορτογαλία)/Μπρούνο Εστεβές (Πορτογαλία)

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

CONFERENCE: Ανατροπή της Φιορεντίνα στο 90'+3', ανοιχτοί λογαριασμοί για Σίγμα Όλομουτς και Μάιντς (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

CONFERENCE: Ανατροπή της Φιορεντίνα στο 90'+3', ανοιχτοί λογαριασμοί για Σίγμα Όλομουτς και Μάιντς (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Φιορεντίνα γύρισε το ματς με τη Ράκοφ στο φινάλε και επικράτησε με 2-1, ενώ Σίγμα Όλομουτς και Μάιντς έμειναν στο 0-0.

BEST OF THEMASPORTS