Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά το Βέλγιο, τη χάρη στην Ελλάδα έκανε και η Σλοβενία την Κυριακή κι έτσι η Εθνική μας θα είναι στην κλήρωση των μπαράζ στις 17 Οκτωβρίου με μια απλή νίκη επί του Γιβραλτάρ την τελευταία αγωνιστική. Ποιοι οι γνωστοί πιθανοί αντίπαλοι και τα γκρουπ δυναμικότητας. Δύο μόλις χρόνια μετά την τελευταία θέση στον προκριματικό όμιλο του Euro 2016, πίσω από τα Νησιά Φερόε, η Εθνική ομάδα επιστρέφει! Με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Γιβραλτάρ, εξασφαλίζει σίγουρα τη 2η θέση του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018 και την παρουσία της στα μπαράζ, αποφεύγοντας την θέση του 9ου χειρότερου δεύτερου. Στις 17/10 η κλήρωση, μέσα Νοεμβρίου τα ματς Με δεδομένο λοιπόν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το «τρίποντο» κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ θα έρθει, πλέον μπορεί να γίνει μια πρώτη κουβέντα για την κλήρωση των μπαράζ, στις 17 Οκτωβρίου (15:00) στη Ζυρίχη. Οι οκτώ ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους εκεί, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων, βάσει της ειδικής βαθμολογίας τους στη FIFA, η οποία θα φιξαριστεί οριστικά την αμέσως προηγούμενη μέρα, στις 16/10. Τα πρώτα ματς θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς μέσα στο επόμενο τριήμερο, ενώ η σειρά της έδρας θα βγει επίσης μέσω κλήρωσης. Ποιοι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας Μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής (σ.σ. ο Γ όμιλος που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ήδη «τελειωμένος» ως προς τη 2η θέση και το αν αυτή «στέλνει» στα μπαράζ), πλέον η διαδικασία των προκριματικών βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της κι έτσι έχουν προκύψει οι πρώτοι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας. Μέχρι τώρα λοιπόν, η ειδική βαθμολογία των δεύτερων των 9 ομίλων έχει ως εξής:
Όπως προκύπτει, τρεις είναι οι έως τώρα πιθανοί αντίπαλοι για την Ελλάδα που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα μπαράζ, η Ιταλία, η Βόρειος Ιρλανδία και η Δανία. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την χειρότερη ειδική βαθμολογία στη FIFA από όλες τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ, οι τρεις παραπάνω είναι και ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους της, αφού ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα δύο γκρουπ δυναμικότητας που θα σχηματιστούν μετά τα ματς της 10ης αγωνιστικής. Ας δούμε όμως έναν έναν τους ομίλους και τι προκύπτει έως τώρα... * σε παρένθεση, η τωρινή ειδική βαθμολογία της FIFA για κάθε χώρα. Αρχικά, όπως προαναφέρθηκε, ο 3ος, ο 5ος και ο 7ος έχουν ήδη «βγάλει» τη 2η θέση που έχει «κλειδώσει» για τα μπαράζ, με τις τρεις συγκεκριμένες ομάδες να αποφεύγουν σίγουρα να είναι οι χειρότεροι δεύτεροι των 9 ομίλων. 3ος - Β. Ιρλανδία (20) 5ος - Δανία (26) 7ος - Ιταλία (17) Από εκεί και πέρα, έχουμε και λέμε:
  • 1ος όμιλος: Η Σουηδία είναι στη δεύτερη θέση αυτή τη στιγμή και για να βρεθεί σίγουρα στο Μουντιάλ πρέπει να περάσει τη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική. Αν τερματίσει στη 2η θέση, τότε θα αποφύγει δεδομένα τη θέση του χειρότερου δεύτερου, όμως υπάρχει το σενάριο... φαντασίας που την θέλει να χάνει με σκορ 7-1 (ή μεγαλύτερ) από την Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική και να μένει 3η στον όμιλο. Αν πάλι ο δεύτερος του 1ου ομίλου είναι η Γαλλία, τότε και αυτή θα είναι σίγουρα στα μπαράζ αφού έχει καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους υπόλοιπους πιθανούς δεύτερους.
  • 2ος όμιλος: Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλο που δεν έχει κλειδώσει ακόμη θέση στα μπαράζ. Η Πορτογαλία είναι στη 2η θέση προς ώρας και η Ελβετία 1η, ωστόσο όποια και από τις δύο ομάδες κι αν προκριθεί, θα είναι σίγουρα στα μπαράζ λόγω της επιμέρους βαθμολογίας των δεύτερων.
  • 4ος όμιλος: Όλα είναι ανοιχτά ακόμη. Στη 2η θέση είναι μετά από 9 αγώνες η Ουαλία, 1η η Σερβία και 3η η Ιρλανδία, με τις τρεις παραπάνω να διεκδικούν ακόμη τις δύο προνομιούχες θέσεις.
  • 6ος όμιλος: Η Σλοβακία τερμάτισε στην 2η θέση και περιμένει να δει αν θα αποφύγει την 9η θέση ανάμεσα στους δεύτερους των άλλων ομίλων.
  • 8ος όμιλος: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νίκη επί του Γιβραλτάρ για να τερματίσει 2η και αν το καταφέρει θα είναι σίγουρα στα μπαράζ.
  • 9ος όμιλος: Επίσης όλα ανοιχτά. Η Κροατία βρίσκεται στη 2η θέση μετά από 9 αγωνιστικές, 1η είναι η Ισλανδία και 3η η Ουκρανία, με τις τρεις τους να ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς κατά τη 10η αγωνιστική.
Συνοπτικά, μετά από 9 αγωνιστικές...
Όμιλος 2η θέση Άλλοι πιθανοί 2οι Σημειώσεις
1ος Σουηδία (23) 1η Γαλλία (8) η Γαλλία σίγουρα στα μπαράζ
2ος Πορτογαλία (3) 1η Ελβετία 7 αμφότερες σίγουρα στα μπαράζ
4ος Ουαλία (13) 1η Σερβία (32) / 3η Ιρλανδία (34)  
6ος Σλοβακία (19)   σίγουρα δεύτερη
8ος Ελλάδα (47)   με 3β. σίγουρα στα μπαράζ
9ος Κροατία (18) 1η Ισλανδία (22) / 3η Ουκρανία (24)  
Τέλος, υπενθυμίζονται τα κριτήρια που θα κρίνουν τις 8 από τις 9 καλύτερες θέσεις των δεύτερων των ομίλων: 1) βαθμοί 2) διαφορά τερμάτων 3) καλύτερη επίθεση 4) ειδική βαθμολογία fair play 5) κλήρωση
Πηγή: www.sdna.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»-ThemaSports
04/07 @ 12:56

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»

Στον Ακρίτα Χλώρακας συνεχίζει ο Ανδρέας Θεοκλή.

 ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: «Δεν θα ξεχάσω όταν πήραμε το πρωτάθλημα...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 09:14

ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: «Δεν θα ξεχάσω όταν πήραμε το πρωτάθλημα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αρχηγός της Ομόνοιας Γιάννης Κούσουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

Καλωσόρισε Αντωνίου-ThemaSports
04/07 @ 07:47

Καλωσόρισε Αντωνίου

Η ανακοίνωση της ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών.

Φιλική ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ- Σκόραρε ο Καμπρέρα-ThemaSports
03/07 @ 20:52

Φιλική ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ- Σκόραρε ο Καμπρέρα

Η ΑΕΚ Λάρνακας ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Ολλανδία. Με τον Καμπρέρα να μειώνει και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινοπράσινα».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ