Ο «πόλεμος» συνεχίζεται - Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τον κόσμο με το μέρος του και δεν κάνει πίσω

Ο «πόλεμος» συνεχίζεται - Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει τον κόσμο με το μέρος του και δεν κάνει πίσω

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο παρουσιάζει η ισπανική «As» σχετικά με την «θύελλα» που έχει προκύψει στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας μετά την απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να μην αγωνίζεται στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος με την Αλ-Νασρ.

Ο CR7 απείχε και από το τελευταίο ματς με την πρώην ομάδα του Καρίμ Μπενζεμά, Αλ-Ιτιχάντ, κλιμακώνοντας την κόντρα του με τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας. Επί του παρόντος παρουσιάζεται ανένδοτος, παρά την τοποθέτηση της Λίγκας, επιμένοντας σε μία «μετωπική σύγκρουση» με τους ανθρώπους που διοικούν το ποδόσφαιρο.

Η στάση του Πορτογάλου σταρ ανάγκασε το διοικητικό όργανο της σαουδαραβικής λίγκας να παρέμβει και να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στον πεντάκις νικητή της Χρυσής Μπάλας. Παρά ταύτα, η δυσαρέσκεια του απέναντι στους επικεφαλής της Saudi Pro League παραμένει έντονη.

Ο Ρονάλντο συνεχίζει να απέχει με δική του επιλογή και η Σαουδική Αραβία κλονίζεται από την απουσία του μεγαλύτερου αστέρα της διοργάνωσης. Η «As» στο άρθρο της επισημαίνει: «Η ίδια η λίγκα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από την ευθύνη για τις μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων της Αλ-Χιλάλ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο σύλλογος του Ριάντ απέκτησε τους Μπενζεμά, Μπουαμπρέ και Μεϊτέ, καθώς και άλλους τέσσερις παίκτες, χάρη στη χρηματοδότηση του πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ιδιώτη ευεργέτη της Αλ-Χιλάλ. Ούτε το PIF ούτε η λίγκα συνεισέφεραν χρήματα στον σύλλογο».

Η προειδοποίηση των Αρχών δεν τρόμαξε καθόλου τον 41χρονο σταρ: «Οι πρόσφατες μεταγραφές αποδεικνύουν ξεκάθαρα αυτή την ανεξαρτησία. Ένας σύλλογος ενισχύθηκε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ένας άλλος επέλεξε διαφορετική προσέγγιση. Αυτές ήταν αποφάσεις των συλλόγων, ληφθείσες εντός των εγκεκριμένων οικονομικών παραμέτρων», υποστήριξαν οι αξιωματούχοι της λίγκας.»

Ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας παραμένει σταθερός – επί του παρόντος – στη θέση του να μην αγωνιστεί προς το παρόν με την Αλ-Νασρ. «Το γεγονός ότι ένας σύλλογος αποκτά παίκτες ενώ οι υπόλοιποι όχι, εν μέσω μιας σκληρής μάχης για τον τίτλο, αποτελεί για τον Πορτογάλο σταρ μια σοβαρή προδοσία.

Αποσταθεροποιεί την ισορροπία σε ένα πρωτάθλημα όπου δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες. Ο Κριστιάνο εκφράζει ξεκάθαρα τη διαφωνία του με τις κινήσεις διαμαρτυρίας του» αναφέρει το ισπανικό μέσο, την ώρα που η λίγκα δηλώνει ότι τον κατανοεί:

«Όπως κάθε παίκτης κορυφαίου επιπέδου, θέλει να κερδίζει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ζητώντας ωστόσο να αφήσει το ποδόσφαιρό του να μιλήσει στο γήπεδο: «Η προσοχή παραμένει στο ποδόσφαιρο, στον αγωνιστικό χώρο, εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται, και στη διατήρηση μιας αξιόπιστης και ανταγωνιστικής διοργάνωσης για παίκτες και φιλάθλους».

Οι φίλαθλοι της Αλ-Νασρ στάθηκαν στο πλευρό του ποδοσφαιριστή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Αλ-Ιτιχάντ, σήκωσαν κάρτες με το νούμερο 7 του Κριστιάνο.

«Ο ολοκληρωτικός πόλεμος έχει ξεκινήσει και είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι καταστροφικές συνέπειες ενός “σεισμού” που έχει ταράξει τα θεμέλια όλων όσων χτίστηκαν στο σαουδαραβικό ποδόσφαιρο από την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επόμενη κίνηση του CR7 είναι δύσκολο να προβλεφθεί» προσθέτει η «As».

Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «Record», ο επιθετικός φέρεται να διαθέτει μυστική ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του, το οποίο ισχύει έως το 2027, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ενεργοποίησή της το ερχόμενο καλοκαίρι αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο, εφόσον συνεχιστεί η ένταση μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων της σαουδαραβικής λίγκας και του Ρονάλντο.

Πηγή: monobala.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

«ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο Κολίνα - Η αλλαγή που προτείνει στα πέναλτι!

«ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ο Κολίνα - Η αλλαγή που προτείνει στα πέναλτι!

Ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της FIFA θεωρεί ότι πρέπει να σταματά ο αγώνας αν ο τερματοφύλακας αποκρούει πέναλτι επειδή το... ριμπάουντ «είναι άδικο».