Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία ΑΕΚ δύο προσώπων, τουλάχιστον, ήταν αυτή που παρουσιάστηκε στο πρώτο... μισό του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, τους αγώνες από τη 2η μέχρι την 4η αγωνιστική, όπου είχε σημειώσει 7 τέρματα χωρίς να δεχθεί κανένα. Το εξ αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας, με την Ομόνοια το οποίο έγινε 20 Σεπτεμβρίου, ανέτρεψε τα δεδομένα, έφερε την ανώμαλη προσγείωση η πεντάρα του ΓΣΠ, με συνέπεια να έρθει «καπάκι» ακόμη μία εκτός έδρας ήττα, αυτή από τη Νέα Σαλαμίνα, καθώς και στη συνέχεια η εντός έδρας ισοπαλία με την Ανόρθωση. Από εκεί που είχε «κλέψει» τις εντυπώσεις η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, βρέθηκε σε στάδιο αμφισβήτησης δυνατοτήτων και το ότι δεν είναι ικανή για το μεγάλο βήμα. Εντούτοις, μετά από αυτή τη νέα διακοπή που έχουμε στο πρωτάθλημα, αν και η ΑΕΚ έχει αρκετούς διεθνείς παίκτες στο ρόστερ της, παρόλα αυτά, ο βασικός κορμός που υπάρχει στο ρόστερ, με παίκτες που ήταν και τις προηγούμενες χρονιές στους κιτρινοπράσινους, μαζί με τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, «ψημένοι» ακόμη περισσότερο, θα επιδιώξουν μαζί με την τεχνική ηγεσία να πορευτούν σε ένα νικηφόρο σερί. Βέβαια, το έργο δεν είναι καθόλου εύκολο.  Μέχρι και την επόμενη διακοπή πρωταθλήματος, το Σαββατοκυρίακο 11-12 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ μέσα σε ένα διάστημα 20 ημερών έχει να δώσει πέντε παιχνίδια «φωτιά», όπου τα αποτελέσματα αυτών θα ξεκαθαρίσουν εάν η ομάδα της Λάρνακας μπορεί για το μεγάλο βήμα, το οποίο δεν κατόρθωσε να κάνει τα τελευταία χρόνια. Απέναντι στις δύο ομάδες που δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους, τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ και τον κυπελλούχο Απόλλωνα, μέσα στο «ΑΕΚ Αρένα» αυτά τα ντέρμπι, καθώς και τις εξόδους «παγίδα» με Άρη, Δόξα Κατωκοπιάς και Αλκή Ορόκλινη, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν έχει άλλη επιλογή πέρα από το να φορέσει το καλό της αγωνιστικό κοστούμι και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, αν κατέστη δυνατό τον απόλυτο αριθμό βαθμών. Ήδη, η ΑΕΚ είναι 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ανόρθωση, συγκατοικώντας στη 2η θέση με Δόξα Κατωκοπιάς και ΑΕΛ. Έχασε εκτός έδρας από Ομόνοια, κέρδισε εντός έδρας την ΑΕΛ, ενώ στο «ΑΕΚ Αρένα» εξήλθε ισόπαλη με την Ανόρθωση, στα τρία ντέρμπι που ήδη έδωσε για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.  Έχει και τα δύο ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στο «σπίτι» της η ΑΕΚ, έτσι, δεν θέλει να έχει βαθμολογικές απώλειες σε αυτά, για να μπορέσει να είναι εκεί στα ψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα, εκεί αναμέσα στις άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους. Η ψυχολογία είναι σημαντικό κομμάτι για αυτά τα ντέρμπι, έτσι η διακοπή ωφέλεσε για φρεσκάρισμα, ανασύνταξη δυνάμεων, για να μπορέσει η ΑΕΚ από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών, των νικών.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ας δώσουν (και) ονόματα των κακοπληρωτών... -ThemaSports
27/06 @ 08:53

Ας δώσουν (και) ονόματα των κακοπληρωτών...

Περιζήτητος για τα μήντια ήταν στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης (φωτό).

MONTEΛΟ-ThemaSports
26/06 @ 13:59

MONTEΛΟ

Στην Ανόρθωση πλέον μπαίνουν στα βαθιά με ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας.

«Στον Απόλλωνα ως ελεύθερος ο Babacar Dione»-ThemaSports
26/06 @ 09:52

«Στον Απόλλωνα ως ελεύθερος ο Babacar Dione»

Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα πρέπει να θεωρείται ο 27χρονος o δεξιός εξτρέμ Βελγοσενεγαλέζος Babacar Dione ο οποίος στην περσινή σεζόν ήταν στην Λοκομοτίβ Πλοντίβ.

Θετικά μηνύματα για Κάρμο και Ιμπόρα στον Ολυμπιακό-ThemaSports
26/06 @ 08:06

Θετικά μηνύματα για Κάρμο και Ιμπόρα στον Ολυμπιακό

Οι τελευταίες εξελίξεις στις υποθέσεις του Πορτογάλου στόπερ και του Ισπανού μέσου.

Ελεγκτική Υπηρεσία: 14 σωματεία/εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές και 5... δεν πλήρωσαν ούτε σεντ!-ThemaSports
25/06 @ 13:55

Ελεγκτική Υπηρεσία: 14 σωματεία/εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέες οφειλές και 5... δεν πλήρωσαν ούτε σεντ!

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, έγινε γνωστό και το σχέδιο αποπληρωμής φορολογικών οφειλών 19 ποδοσφαιρικών σωματείων/εταιρειών.

Υπέρογκα έσοδα από την «πειρατεία» αθλητικού περιεχομένου-ThemaSports
24/06 @ 15:11

Υπέρογκα έσοδα από την «πειρατεία» αθλητικού περιεχομένου

Σε 1 δις. ευρώ ετησίως εκτιμάει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) τα παράνομα έσοδα από την πειρατεία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ