ΑΕΚ: Sold out με ΑΠΟΕΛ
Η ενημέρωση από την ΑΕΚ.




Το δικαστήριο επιβεβαίωσε τη χειραγώγηση βαθμολογιών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η οποία ευνόησε την πρόκριση Κύπριας αθλήτριας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού εις βάρος Πολωνής συναθλήτριάς της. Πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη που πλήττει το κύρος του κυπριακού αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο.
Αυτούσια η ανάρτηση του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη:
«Το Διεθνές Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) που εδρεύει στη Λωζάνη εξέδωσε πριν λίγες μέρες απόφαση, με την οποία επικύρωσε την πειθαρχική καταδίκη που επιβλήθηκε σε Κύπρια κριτή της ρυθμικής γυμναστικής και τον αποκλεισμό της από το άθλημα, για τέσσερα χρόνια, λόγω χειραγώγησης βαθμολογιών. Η χειραγώγηση βαθμολογιών είχε γίνει, σύμφωνα με την απόφαση, με σκοπό την εξασφάλιση της συμμετοχής Κύπριας γυμνάστριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε βάρος της Πολωνής γυμνάστριας.
Οι προσφυγές που είχαν καταχωρήσει η Κύπρια κριτής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής απορρίφθηκαν. Η απόφαση, την οποία παραθέτω στο πρώτο σχόλιο, συνιστά δυστυχώς μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη για τον κυπριακό αθλητισμό και αμαυρώνει την επιτυχημένη, κατά τα άλλα, κυπριακή παρουσία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.»
Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις