Κόλλησες στην κίνηση; Η Ελβετία δίνει τη λύση με τις κινητές γέφυρες (vid)

Κόλλησες στην κίνηση; Η Ελβετία δίνει τη λύση με τις κινητές γέφυρες (vid)

Η Ελβετία επαναφέρει τις κινητές γέφυρες προκειμένου να αντιμετωπίσει το μποτιλιάρισμα στις μεγάλες πόλεις

Το μποτιλιάρισμα είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωρών στις μεγάλες πόλεις. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην συγκεκριμένη λίστα, καθώς είναι μια από τις χώρες που ταλαιπωρείται από την κίνηση στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Ιδιαίτερα η κίνηση τον Κηφισό έχει γίνει πλέον ανυπόφορη για τους οδηγούς, με το πρόβλημα να γίνεται όλο και πιο έντονο όσο περνούν τα χρόνια. Μία από τις λύσεις που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στο μποτιλιάρισμα είναι οι κινητές γέφυρες.

 

Οι Ιάπωνες έδωσαν το παράδειγμα στους Ελβετούς

Η Ελβετία είναι η χώρα που επανέφερε αυτό το σύστημα, το οποίο είχε δοκιμαστεί τη δεκαετία του ’90 στην Ιαπωνία, με στόχο την επίλυση του προβλήματος της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τα έργα ή οι εργασίες συντήρησης στους δρόμους, αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις κυκλοφοριακή συμφόρηση, που προκαλεί ταλαιπωρία στους οδηγούς. Ιδίως όταν πρέπει να φτάσουν εγκαίρως στον χώρο εργασίας τους ή σε ιατρικό ραντεβού ή σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή όταν πηγαίνουν διακοπές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε ολόκληρες πόλεις, τα μποτιλιαρίσματα είναι αναπόφευκτα. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και συγκεκριμένα, για την εύρεση λύσης κατά τη διάρκεια των έργων που πραγματοποιούνται σε έναν από τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους της, η Ελβετία επανέφερε τις κινητές γέφυρες, που χρησιμοποιούσαν τη δεκαετία του ’90 στην Ιαπωνία για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

LIVE: Aπόλλωνας–Ομόνοια Αραδίππου

LIVE: Aπόλλωνας–Ομόνοια Αραδίππου

Ο Απόλλωνας υποδέχεται την Ομόνοια Αραδίππου στο «Αλφαμέγα» σε μονό αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.