Η Αλκμάαρ είναι ένας σύλλογος που πουλάει παίκτες, αλλά κρατά όλα τα χαρτιά στα χέρια της, καθώς ο Κις Σμιτ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028. Επομένως, δεν έχουν καμία βιασύνη να τον πουλήσουν. Σύμφωνα με Μέσα από την πατρίδα του, ο ολλανδικός σύλλογος ζητά περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.
Ένα ποσό που σε κάνει να το σκεφτείς δύο φορές. Γι’ αυτό και οι επιθυμίες του ποδοσφαιριστή θα μπορούσαν να κρίνουν την υπόθεση ή να μειώσουν την τιμή. «Ο ίδιος είπε ότι παρακολουθεί 'σχεδόν κάθε αγώνα της Μπαρτσελόνα, είναι η αγαπημένη μου ομάδα', και έχει επίσης μια φωτογραφία του την Ημέρα του Βασιλιά, μια γιορτή στην Ολλανδία, φορώντας πορτοκαλί φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το χρώμα της Βασιλικής Οικογένειας».
Πρώτα θέλει να ολοκληρώσει τη σεζόν με την ομάδα που τον ανέδειξε, αυτή την στιγμή βρίσκεται 6η στη βαθμολογία, στους «16» του κυπέλλου και στα Play offs του Conference League, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα, η επιλογή για το πολυαναμενόμενο άλμα σε μια μεγάλη ομάδα θα είναι στα χέρια του. Ίσως το 2026 να είναι η χρονιά.