Τι έκανε στο παρελθόν η ΟΜΟΝΟΙΑ με Πολωνικές ομάδες

Τι έκανε στο παρελθόν η ΟΜΟΝΟΙΑ με Πολωνικές ομάδες

Ενημέρωση από την Ομόνοια για τα ματς κόντρα σε ομάδες από την Πολωνία, με αφορμή το ματς κόντρα στη Ρακόφ.

Τέσσερις φορές η ΟΜΟΝΟΙΑ τέθηκε αντιμέτωπη με ομάδες από την Πολωνία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τρεις εξ αυτών αφορούσαν προκριματικούς γύρους και μία στη League Phase του UEFA Conference League.

Το πρώτο ραντεβού χρονολογείται πριν από 22 χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2003. Τότε το «τριφύλλι» αντιμετώπισε σε διπλές αναμετρήσεις τη Βίσλα Κρακοβίας για τον δεύτερο προκριματικά του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας, η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε με 5-2 και στον επαναληπτικό έμεινε στην ισοπαλία  2-2.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, αντιμετωπίσαμε τη Γιαγκελόνια. Στο πρώτο παιχνίδι, εκτός έδρας, ο αγώνας έμεινε στη λευκή ισοπαλία και στον επαναληπτικό κερδίσαμε με 1-0 και πήραμε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το καλοκαίρι του 2020 ήρθε η μονή αναμέτρηση (λόγω κορωνοϊού) με τη Λέγκια Βαρσοβίας εκτός έδρας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε μία τεράστια νίκη με 0-2 στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και κλείδωσε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο αντιμετωπίσαμε και πάλι τη Λέγκια αυτή τη φορά για τη League Phase του UEFA Conference League και ηττηθήκαμε με 0-3 στο στάδιο ΓΣΠ.

ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

2003 – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 5-2
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ 2-2

2015 – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ 1-0

2020 – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2

2025 – LEAGUE PHASE CONFERENCE LEAGUE
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ 0-3

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Η αποθέωση του Κέιν μέσω pasillo στην εξάρα της Μπάγερν και η απάντησή του στο ενδεχόμενο να χριστεί Σερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποθέωση του Κέιν μέσω pasillo στην εξάρα της Μπάγερν και η απάντησή του στο ενδεχόμενο να χριστεί Σερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μπάγερν συνέτριψε με 6-1 το Μαγδεμβούργο για τον 2ο γύρο του DFB Pokal όμως όλα τα φώτα έπεσαν πάνω σε έναν παίκτη που δεν αγωνίστηκε στο ματς: τον Χάρι Κέιν που αποθεώθηκε τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους οπαδούς μετά από την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

BEST OF THEMASPORTS