Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ομόνοιας Ανδρέας Χαρίτου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του SuperΣΠΟΡ FM «Όλα Μάλε», εξιστόρησε τα γεγονότα για την κροτίδα που δέχθηκε το 1987 στο Ρότερνταμ, στο ματς της Εθνικής Κύπρου με αντίπαλο την τρομερή εκείνη την εποχή Ολλανδία. Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του: «Ήταν 28 Οκτωβρίου του 1987, όταν αγωνιζόταν η Εθνική Κύπρου με αντίπαλο την Ολλανδία στο Ρότερνταμ. Στο πρώτο λεπτό δεχθήκαμε γκολ από τον Μπόσμαν, οι κερκίδες έβραζαν αφού είχε 60.000 κόσμο και στο 3ο λεπτό, έσκασε μία τεράστια κροτίδα μέσα στα πόδια μου. Ήταν δυνατή η έκρηξη και τραυματίστηκα, αφού τυλίχτηκα από καπνό γύρω μου. Είχαν επηρεαστεί τα αυτιά μου και μετά από λίγο διαιτητής το διέκοψε. Μετά πλάκωσε ο κόσμος στο γήπεδο, δημοσιογράφοι και φορεία, ενώ εγώ ένιωθα ότι μπορούσα να αγωνιστώ, αλλά με πήραν στο ιατρείο, όπου μαζί μου ήταν ο γιατρός ο Σχίζας. Την ώρα που έμπαινα στα αποδυτήρια, έβγαιναν οι παίκτες μας στο γήπεδο για να συνεχιστεί το παιχνίδι μετά από 50 λεπτά διακοπής. Ύστερα είχα μάθει ότι οι μισοί συμπαίκτες μου είχαν βγάλει τα ρούχα τους, έκαναν και μπάνιο και μετά έμαθαν ότι τελικά θα συνεχιστεί ο αγώνας. Υπήρξαν αφόρητες πιέσεις από τους Ολλανδούς στην κυπριακή αποστολή και τελικά επανάρχισε το παιχνίδι υπό ένσταση. Το 1-0 έγινε 8-0. Μετά η ΚΟΠ έκανε ένσταση, δικάστηκε το παιχνίδι, κερδίσαμε με 3-0 και πανηγύριζε η Ελλάδα, επειδή είχε πιθανότητες να προκριθεί. Μετά όμως έκανε έφεση η Ολλανδία, κέρδισε την έφεση και παίχτηκε το παιχνίδι μετά από δύο μήνες κεκλεισμένων των θυρών, όπου χάσαμε με 4-0. Παίχτηκε πολύ παρασκήνιο τότε, ειδικά εμείς είχαμε ακούσει πολλά από τις εφημερίδες της Ελλάδας, ότι δεν διεκδικήσαμε την ένσταση που καταθέσαμε και διάφορά άλλα. Άκουσα κι εγώ πάρα πολλά για μία δήλωση που έκανα τότε, ότι θα ήταν άδικο η Ολλανδία να χάσει την πρόκριση λόγω μίας κροτίδας, τι το ήθελα. Ήταν η χρονιά που πήγε η Ολλανδία στο Euro και το κατέκτησε. Αυτόν που έριξε την κροτίδα τον συνέλαβαν και καταδικάστηκε σε διά βίου απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα και του επιβλήθηκε και βαρύτατο πρόστιμο, το οποιο δεν μπόρεσε να πληρώσει και μπήκε στη φυλακή για έξι μήνες. Το όνομα του ήταν Γιον Σταλ και ήταν 21 χρόνων. Τον αποκλήρωσε μάλιστα ο πατέρας του, για να μην πληρώσει εκείνος το πρόστιμο! Ένα μήνα μετά που κατέκτησε το τρόπαιο η Ολλανδία το 1988, συνάντησα αυτόν που έριξε την κροτίδα, ο οποίος μου απολογήθηκε και μου εξήγησε ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει εμένα ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Πέρασε και αυτός πολλά τότε, αφού έγινε στόχος των συμπατριωτών του, οι οποίοι του έλεγαν ότι θα τους κατέστρεφε με αυτό που έκανε".
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ-ThemaSports
02/07 @ 16:53

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ

Η Πάφος FC δίνει το τελευταίο της αγώνα επί Αυστριακού εδάφους αύριο στις 17:30, με αντίπαλο τον κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναικό.

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς-ThemaSports
02/07 @ 15:14

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς

Η ανακοίνωση.

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!-ThemaSports
02/07 @ 15:58

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!

Παίκτης της ΑΕΚ μπορεί να θεωρείται ο Ρομπέρτο «Τούκου» Περέιρα! H «Ένωση» ολοκλήρωσε το deal με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως το 2026.

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»-ThemaSports
02/07 @ 14:40

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»

Kαλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24, Euro Morning Show, ήταν ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα, το Euro 2024, τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι άλλα.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»-ThemaSports
29/06 @ 21:35

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ