ΕΥΡΩΑΕΚΑΡΑ... μεσ' στο Λονδίνο ΔΙΠΛΟ!!!
Η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε 1-0 (Μπάγιτς 51') την Κρίσταλ Πάλας στο Selhurst Park για την 2η αγωνιστική της league phase του Conference League γράφοντας ιστορία μέσα στο Λονδίνο.



Ακολουθήστε μας στο Google news
Στο ίδιο έργο θεατής ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προηγήθηκε όπως και στο ματς με τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ από τη Φέγενορντ κι αποχώρησε από το “Ντε Κάιπ” με ήττα 3-1 για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
Ο Σβιντέρσκι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους πράσινους στο 18′, ο Ριντ ισοφάρισε στο 45+3′, όμως οι Ολλανδοί γύρισαν τούμπα το ματς με τα γκολ των Μούσα και Λάριν στο 55′ και 90′ αντίστοιχα.
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο στο Ντε Κάιπ, όμως δεν κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα που δικαιούταν, καθώς οι Ολλανδοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα, με τον Στέιν να βγαίνει τετ α τετ στο 10’, όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.
Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και στο 18ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τον Σβιντέρσκι, “παγώνοντας” το Ντε Κάιπ. Οι πράσινοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, κράτησαν την κατοχή, με τον Τζούριτσιτς να δίνει την πάσα κλειδί στον Κυριακόπουλο. Εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Βέλεντροϊτερ απέκρουσε με το χέρι και στη συνέχεια ο Σβιντέρσκι πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.
Οι πράσινοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 24′ να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν ο Τετέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με το πόδι.
Από εκεί και πέρα, ο Ντραγκόβσκι κράτησε όρθια την ομάδα του με δύο σωτήριες επεμβάσεις. Αρχικά στο 38’, όταν ο Στέιν πλάσαρε από κοντά, αλλά απέκρουσε με τα πόδια και λίγο αργότερα σε σουτ του ίδιου παίκτη, το οποίο μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη είχε κι άλλη ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Καλάμπρια άνοιξε στον Τετέ, ο Βραζιλιάνος ανέβηκε και πάσαρε κάθετα στον Σβιντέρσκι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά ανατράπηκε, με τους πράσινους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι.
Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα, ήρθε η ισοφάριση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σλιτί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ριντ με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-1.
Αναμφίβολα, το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε του πρώτου μέρους ανέβασε ψυχολογικά τη Φέγενορντ, η οποία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με άλλον αέρα και γρήγορα πήρε τα ηνία του αγώνα.
Στο 48’, η πρώτη απειλή ήρθε από τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Άχμεντχοντζιτς να καταλήγει στην αγκαλιά του Ντραγκόβσκι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια καλή στιγμή του Κυριακόπουλου, ο οποίος ανέβηκε και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.
Η Φέγενορντ, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το σκορ. Στο 55′ ο Μούσα από τα δεξιά πέρασε τον Κυριακόπουλο με δύο ντρίπλες και πλάσαρε εύστοχα, νικώντας τον Ντραγκόβσκι για το 2-1. Το γκολ αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους Ολλανδούς, που συνέχισαν να πιέζουν.
Στο 64′ ο Πολωνός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού επενέβη σωτήρια, αποκρούοντας με το πόδι το διαγώνιο σουτ του Ουέντα, διατηρώντας μέχρι εκείνη τη στιγμή ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 68′ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για χέρι του Ίνγκασον έπειτα από σουτ του Οσμάν. Μετά από έλεγχο του VAR, όμως, ανακάλεσε σωστά την απόφασή του, παίρνοντας πίσω το πέναλτι και συνεχίζοντας το παιχνίδι.
Στο 80′ οι πράσινοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Τσέριν βρέθηκε έξω από την περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.
Οι Ολλανδοί κλείδωσαν τη νίκη τους με τον Σμαλ να πετυχαίνει το τρίτο γκολ, γράφοντας το τελικό 3-1.
sport24.gr