Οι Μουντιαλικοί Σεμέδο και Ροντρίγκες φέρουν ΧΡΗΜΑ για Ομόνοια και Απόλλων - Πόσα δίνει η FIFA ανά... ημέρα!

Οι Μουντιαλικοί Σεμέδο και Ροντρίγκες φέρουν ΧΡΗΜΑ για Ομόνοια και Απόλλων - Πόσα δίνει η FIFA ανά... ημέρα!

Γουίλι Σεμέδο και Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στο Μουντιάλ με το Πράσινο Ακρωτήρι και παράλληλα διαφημίζουν και τις ομάδες μας.

Πέρα από την μεγάλη τιμή για την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου, υπάρχει και το οικονομικό όφελος για τις ομάδες μας.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα ποσά, η FIFA στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε μοιράσει σε όλες τις ομάδες που έστειλαν παίκτη ένα ποσό κοντά τα 190 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μεταφράστηκε σε 9.929 ευρώ ανά παίκτη ανά ημέρα. 

Με δεδομένο ότι ο μίνιμουμ χρόνος συμμετοχής στο Μουντιάλ είναι 23 μέρες τότε αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσό 228 χιλιάδων ευρώ για Ομόνοια και Απόλλωνα.

Βέβαια ενόψει του Μουντιάλ 2026 η FIFA ανακοίνωσε ήδη πως θα μοιράσει ένα ποσό των 306 εκατ. ευρώ στις ομάδες, πολύ πιο πάνω δηλαδή από τα 190 του 2022. Οπότε 228 χιλιάδες και πάνω θα πάρουν οι ομάδες μας, αν και αυτό το ποσό μοιράζεται ανάλογα με τις ομάδες που αγωνίστηκε ο παίκτης μέχρι και δύο χρόνια πριν το Μουντιάλ.

Πως διαμοιράζεται το ποσό:

Το ένα τρίτο καταβάλλεται στον σύλλογο στον οποίο ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα άλλο τρίτο καταβάλλεται στον σύλλογο ή τους συλλόγους στους οποίους ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης το έτος πριν από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δηλαδή τη σεζόν 2025-2026. Και ένα άλλο τρίτο καταβάλλεται στον σύλλογο ή τους συλλόγους στους οποίους ήταν εγγεγραμμένος ο παίκτης μεταξύ ενός και δύο ετών πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ή για τη σεζόν 2024-2025.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόκριση στα προημιτελικά του Open της Γουχάν με επιβλητική εμφάνιση για τη Σάκκαρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση στα προημιτελικά του Open της Γουχάν με επιβλητική εμφάνιση για τη Σάκκαρη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Aν και τρόμαξε λίγο στο τέλος, η Μαρία Σάκκαρη δεν υποτίμησε τη Mia Pohankova, ούτε επηρεάστηκε από την καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας, για να πανηγυρίσει μια ακόμα νίκη στη Γουχάν και να εξασφαλίσει την επιστροφή της στους μεγάλους προημιτελικούς μετά από 8 μήνες.

BEST OF THEMASPORTS