ΜΑΝΤΖΙΟΣ: «Να μην υποτιμήσουμε το παιχνίδι» - ΚΑΣΤΑΝΟΣ: «Άλλαξαν τα πάντα στην Εθνική» (ΒΙΝΤΕΟ)
11.10.2025 - 12:15
Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε στις 12:00 ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Άκης Μάντζιος, ενόψει της αυριανής (12/10, 16:00) αναμέτρησης με αντίπαλο το Σαν Μαρίνο, για την 8η αγωνιστική της προκριματικής φάσης για το Mundial 2026. Τους διεθνείς ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Γρηγόρης Κάστανος.
Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Ελλαδίτη τεχνικού:
«Ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα την οποία πρέπει να σεβαστούμε πολύ και να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Τα παιχνίδια αυτά κρύβουν παγίδες.
Εισπράττουμε την χαρά που δίνουμε στον κόσμο της Κύπρου, μας ικανοποιεί αυτό και δεν έχουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Να τελειώσουμε αυτή τη διοργάνωση και θα δούμε την πορεία που θα χαράξουμε για την επόμενη. Στόχος μας είναι η εξέλιξη της ομάδας.
Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην υποτιμήσουμε το παιχνίδι. Αν παρουσιαστούμε με την ίδια διάθεση όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, νομίζω θα πάμε καλά».
Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές: «Θα δούμε και σήμερα στην προπόνηση, ίσως χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές».
Για την ανοδική πορεία της Εθνικής Κύπρου: «Τα παιδιά έδειξαν ότι αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από όλους και ότι η Κύπρος έχει ταλέντο και προοπτική. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει πιο κοντά».
Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Κάστανου:
«Έχουμε ένα παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο που πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, να μπούμε δυνατά και να το καθαρίσουμε γρηγορά, τα προηγούμενα αποτελέσματα μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Είναι καλή ευκαιρία να πάρουμε τρεις βαθμούς και να αρχίσουμε νέα πράγματα».
Για το ποια είναι η θέση που του αρέσει να παίζει: «Μου αρέσει πολύ να παίζω στη θέση 8».
Για το τι άλλαξε στην Εθνική ομάδα: «Άλλαξαν τα πάντα, έχουμε καινούργιο προπονητή που μας έδωσε αυτοπεποίθηση, κτίζουμε νοοτροπία που ήταν το πιο σημαντικό για την Εθνική και με πολλή δουλειά θα δούμε αποτελέσματα.
Για το τι ζητά από τους παίκτες ο Μάντζιος: «Ο προπονητής δεν ζητά κάτι παραπάνω, ζητά να τους κοιτάμε όλους στα μάτια και κυρίως να είμαστε ομάδα και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ελπίζουμε από τον Νοέμβριο να δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Κύπρου στο πιο κάτω βίντεο:
Οι λέξεις, είτε αναδεικνύουν την αισιοδοξία τους με ενθουσιασμό είτε με αφέλεια, είναι λέξεις. Όσο όμορφες ή περιγραφικές κι αν γίνουν, δεν μπορούν να καταδείξουν από μόνες τους τη γοητεία των γενναίων πράξεων.