Το πρωί της προηγούμενης Κυριακής, ένα παιδικό παιχνίδι μπέιζμπολ στο Κέιτι του Τέξας μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου. Κατά τη διάρκεια προπόνησης νεαρών αθλητών, σφαίρες άρχισαν να πέφτουν στον χώρο του γηπέδου, τραυματίζοντας στον ώμο έναν 27χρονο προπονητή.
Ο τραυματίας διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Χιούστον, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν διαδοχικά, προκαλώντας πανικό σε παίκτες, γονείς και θεατές. Βίντεο από κινητά τηλέφωνα καταγράφουν προπονητές και παιδιά να τρέχουν για να καλυφθούν πίσω από τους πάγκους, ενώ οι ήχοι των πυροβολισμών αντηχούν στο γήπεδο.
«Υπήρχαν σφαίρες παντού, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι συνέβαινε», δήλωσε ο βοηθός προπονητής των Texas Colts, Κόρμπιν Γκάισεντορφ.
Η αστυνομία της κομητείας Γουόλερ ανακοίνωσε ότι τρία άτομα πυροβολούσαν σε στόχους σε κοντινή ιδιωτική ιδιοκτησία, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να φτάσουν μέχρι το αθλητικό συγκρότημα. Οι ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Οι υπεύθυνοι του αθλητικού κέντρου The Rac εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό και ανέστειλαν προσωρινά όλες τις προπονήσεις και αγώνες, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των αθλητών και των οικογενειών τους.
Η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί την Κυριακή 09.11.2025 και ώρα 19:00, στο στάδιο Γ.Σ.Π. όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.
Η Γαλλία αύξησε σήμερα την πίεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εκκινήσει επίσημη έρευνα για την κινεζική εταιρία διαδικτυακής πώλησης ειδών γρήγορης μόδας Shein αναφορικά με την πώληση κουκλών με χαρακτηριστικά μικρού κοριτσιού ως «σεξουαλικών παιχνιδιών» και παράνομων όπλων στην πλατφόρμα της.
Αυτές τις μέρες διεξάγεται ο ετήσιος Ραδιομαραθώνιος για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Ήθελα να τονίσω και να συγχαρώ τους εμπνευστές και πρωτοπόρους δημοσιογράφους, για την μοναδική έμπνευση τους να φέρουν στην επιφάνεια και τα κοινωνικά προβλήματα μιας αιχμάλωτης ομάδας συνανθρώπων μας, κυρίως παιδιών τα οποία στέναζαν κάτω από μια ανεξήγητη κοινωνική προκατάληψη. Μια προκατάληψη η οποία βασάνιζε για χρόνια την κυπριακή κοινωνία.