Η Λίβερπουλ κινδύνευσε να σκοντάψει απέναντι στη σκληροτράχηλη Μπέρνλι στο Turf Moor, αλλά ο Σαλάχ με πέναλτι στο 95' της χάρισε τη νίκη και διατήρησε το απόλυτο στην Premier League!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Στην 4η αγωνιστική της Premier League, η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ χρειάστηκε να φτάσει στα όρια της υπομονής και της επιμονής για να λυγίσει την Μπέρνλι. Παρά την απόλυτη κυριαρχία σε κατοχή και ρυθμό, το γκολ δεν ερχόταν… μέχρι τις καθυστερήσεις. Εκεί, ο Φρίμπονγκ δημιούργησε τη φάση, ο Χάνιμπαλ υπέπεσε σε χέρι και ο Σαλάχ εκτέλεσε ψύχραιμα, υπογράφοντας το 1-0 και το 4Χ4 της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα!
Η Λίβερπουλ μπήκε με ορμή στο Turf Moor, κυκλοφορώντας την και ψάχνοντας τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Μπέρνλι. Παρότι οι «κόκκινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους γηπεδούχους: Στο 7ο λεπτό, μετά από λάθος του Φαν Ντάικ, ο Άντονι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Άλισον. Η Λίβερπουλ απάντησε με κεφαλιά του Κοαντέ στο 12', ενώ στο 22’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, με τον Όλιβερ να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Κέρκεζ για θέατρο. Ο νεαρός μπακ αντικαταστάθηκε στο 38' από τον Ρόμπερτσον, ο οποίος απείλησε άμεσα με προσωπική ενέργεια, αλλά ο Ντουμπράβκα ήταν σε ετοιμότητα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΜακΆλιστερ αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Κόνορ Μπράντλεϊ. Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά, με τον Χράφενμπερχ να αγγίζει το γκολ στο 48' με ωραίο σουτ, ενώ στο 59' ο Σομποσλάι ανάγκασε τον Ντουμπράβκα σε εντυπωσιακή επέμβαση.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε: Η Μπέρνλι αμυνόταν μαζικά, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ η Λίβερπουλ συνέχιζε την πολιορκία με μακρινά σουτ και κυκλοφορία γύρω από την περιοχή. Στο 84', η Μπέρνλι έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουγκοτσούκου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Βιρτς. Το 0-0, ωστόσο, παρέμενε, με τη Λίβερπουλ να πιέζει για το γκολ της λύτρωσης και την Μπέρνλι να παλεύει με νύχια και δόντια για να κρατήσει τον βαθμό. Η κατοχή έφτασε στο εντυπωσιακό 81% υπέρ των φιλοξενούμενων!
Η λύτρωση για τους «κόκκινους», τελικά, ήρθε στο φινάλε, με τη Λίβερπουλ να κλειδώνει το τρίποντο στα τελευταία λεπτά σε τρίτο σερί αγώνα! Στο 90'+3', η Λίβερπουλ άγγιξε το γκολ όταν ο Φρίμπονγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντουμπράβκα έκανε ακόμη μία σωτήρια επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης, η σέντρα του Φρίμπονγκ βρήκε στο χέρι του Χάνιμπαλ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ υπέδειξε πέναλτι.
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση στο 90'+5' και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας στη Λίβερπουλ μια νίκη που έμοιαζε να ξεγλιστρά. Για την ιστορία, ο Αιγύπτιος έφτασε τις 273 συμμετοχές σε γκολ σε 292 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων»…
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Σάββατο 13/09
Άρσεναλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0
(32', 79' Θουμπιμέντι, 46' Γκιόκερες)
Μπόρνμουθ-Μπράιτον 2-1
(18' Σκοτ, 61' Σεμένιο πεν. - 48' Μιτόμα)
Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 0-0
Έβερτον-Άστον Βίλα 0-0
Φούλαμ-Λιντς 1-0
(90'+4' αυτ. Γκούντμουντσον)
Νιούκαστλ-Γουλβς 1-0
(30' Βόλτεμαντε)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 0-3
(47' Σαρ, 57' Μπέργκβαλ, 64’ Φαν ντε Φεν)
Μπρέντφορντ-Τσέλσι 2-2
(35' Σάντε, 90'+3' Καρβάλιο - 61' Πάλμερ, 85' Καϊσέδο)
Κυριακή 14/09
Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-1
(90'+5' Σαλάχ)
Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Το πρόγραμμα της επόμενης (5ης) αγωνιστικής:
Σάββατο 20/09
Λίβερπουλ-Έβερτον (14:30)
Μπράιτον-Τότεναμ (17:00)
Μπέρνλι-Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Γουλβς-Λιντς (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (19:30)
Φούλαμ-Μπρέντφορντ (22:00)
Κυριακή 21/09
Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ (16:00)
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα (16:00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)
sport-fm.gr
Χάλκινη η Ελλαδάρα! Η Εθνική νίκησε με σκορ 92-89 τη Φινλανδία στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ και επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στα μετάλλια και το βάθρο του θεσμού!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/09 @ 20:31
Με δυο γκολ και φτάνοντας στα 50 τέρματα εντός έδρας για τη Σίτι στην Premier League, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε… κουμάντο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για το 3-0 της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ.
13/09 @ 23:54
Η Μπρέντφορντ προκάλεσε πόνο στην Τσέλσι στο 90'+3' με πανέξυπνο τρόπο από πλάγιο άουτ, με το τελικό 2-2 να πικραίνει φοβερά τους «μπλε» που πίστεψαν στο 85' ότι είχαν κάνει ηρωικό come-back.
13/09 @ 23:54
Συνεχίζει ακάθεκτη η Νάπολι! Η πρωταθλήτρια της Serie A δεν «μασάει» από έδρες και πέρασε άνετα από το «Αρτέμιο Φράνκι» επικρατώντας 3-1 της φλύαρης Φιορεντίνα που παρέμεινε χωρίς νίκη!
13/09 @ 23:54
Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε το παρθενικό της τρίποντο στη φετινή LaLiga, καθώς νίκησε 2-0 τη Βιγιαρεάλ, που υπέστη την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
14/09 @ 16:02
Το Derby d’Italia έγινε (και) υπόθεση των αδερφών Τουράμ, τους οποίους καμάρωσε ο μπαμπάς, Λιλιάν από τα επίσημα, αλλά ένα περιστατικό στο 90’+1’ ενόχλησε πολύ τους «νερατζούρι» οπαδούς…
13/09 @ 22:37
Άλλο ένα απίθανο Derby d’Italia, άλλη μια φορά που η Ίντερ τα κάνει… μαντάρα και μια Γιουβέντους που με τρομερά γκολ και ανατροπή στο 90’+1’ επιβλήθηκε 4-3!
BEST OF THEMASPORTS