Τι κι αν έπαιζε για πάνω από 60 λεπτά με δέκα παίκτες; Η Ομόνοια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησε στα πέναλτι της Βόλφσμπεγκερ με 5-4, παίρνοντας με δραματικό τρόπο το πανάκριβο εισιτήριο για τη League Phase του Conference League!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μάλιστα, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια, αφού ακόμα και όταν έπαιζε με δέκα παίκτες από το 59' λόγω αποβολής του Μάριτς με απευθείας κόκκινη κάρτα, έφτιαξε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, απέναντι σε μία Βόλφσμπεργκερ που αντέδρασε στην παράταση, όπου έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι, απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια κυριάρχησε. Μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα, παίρνοντας ώθηση και από τον κόσμο της και περιόρισε τους Αυστριακούς σε παθητικό ρόλο.
Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με την πρώτη να καταγράφεται μόλις στο 6' , όταν το σουτ του Γιόβετιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Γκουτλμπάουερ, ενώ στο 13' ο Μάριτς σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής.
Στο 20' ένα δυνατό σουτ του Γιόβετιτς από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε ξανά σε κόρνερ ο Γκουτλμπάουερ, ενώ στο 25' το σουτ του Σεμέδο από πλάγια θέση, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Με την πάροδο του χρόνο η Ομόνοια αύξανε την πίεση της ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα και αφού έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Λοϊζου στο 31' (έκανε το σουτ και νέα αποκρούση από τον Γκουτλμπάουερ), στο 39' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με προβολή του Σεμέδο (1-0)!
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά, είχε δύο ευκαιρίες με τους Γιόβετιτς (46΄) και Σεμέδο (51'), με τον δεύτερο να σκοράρει στο 49', αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.
Στο 59ο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάριτς με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από έλεγχο στο VAR, όμως στο γήπεδο δεν φάνηκε ότι το «τριφύλλι» έπαιζε με παίκτη λιγότερο, αφού υπήρξε απίστευτη κατάθεση ψυχής και από τους δέκα «πράσινους» και μάλιστα, η Ομόνοια είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Σεμέδο (81') και Λοϊζου (90'+1') για να κάνει το 2-0 και να καθαρίσει την πρόκριση!
Στην παράταση η Βόλφσμπεργκερ είχε περισσότερες δυνάμεις και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως το «τριφύλλι» άντεξε και η πρόκριση κρίθηκε στην... άχαρη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ομόνοια ευστόχησε και στα πέντε πέναλτι που εκτέλεσε, με τη Βόλφσμπεγκερ να αστοχεί σε ένα και η Κυπριακή ομάδα πήρε μία χιτσκοκική πρόκριση στη League Phase του Conference League, όπου στην αυριανή (29/08, 14:00) κλήρωση, θα μάθει και τους αντιπάλους της!
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90'+2' Εβάντρο / 65' Σοπφ, 86' Βίμερ, 87' Μπάουμγκαρτνερ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 59' Μάριτς (απευθείας) / .
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ομόνοια (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Μασούρας (120'+3), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Κίτσος, Μάριτς, Άιτινγκ (85' Κούσουλος), Εβάντρο, Σεμέδο (98' Χατζηγιοβάνης), Γιόβετιτς (106' Νεοφύτου), Λοΐζου (101' Ντιουνκού).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιουνκού, Στεπίνσκι, Χατζηγιοβάνης, Χαμάς, Σίμιτς, Κούσουλος, Μουσιαλόφσκι, Εράκοβιτς, Νεοφύτου, Κωνσταντινίδης.
Βόλφσμπεργκερ (Κιουμπάουερ): Γκουτλμπάουερ, Μάτιτς (46' Βόλμουθ), Πιέσινγκερ (66' Αγκιεμάνγκ), Μπάλο (80' Πινκ), Ατάνγκα (85' Γκάτερμαγιερ), Σοπφ, Ζούκιτς, Μπάουμγκαρτνερ, Νουαίου (98' Ντιαμπατέ), Βίμερ, Ρενέρ.
Στον πάγκο: Πόλστερ, Σκουμπλ, Χατζίνι, Γκάτερμαγιερ, Γκρούμπερ, Ντιαμπατέ, Ντραμέ, Σούλζνερ.
Διαιτητής: Daniele Chiffi ITA
Βοηθοί Διατητές: Giorgio Peretti ITA / Davide Moro ITA
Τέταρτος Διαιτητής: Luca Zufferli ITA
Video Assistant Referee (VAR): Michael Fabbri ITA
Assistant Video Assistant Referee (AVAR): Rosario Abisso ITA
Με τον καλύτερο τρόπο είχε ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Πάφος ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος, αφού είχε κερδίσει ως γνωστό, εκτός έδρας την ΑΕΚ με 4-2, όμως πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση, όπου την περιμένει νέος αγωνιστικός «γολγοθάς» μέχρι την επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου και πάλι λόγω Εθνικών ομάδων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
14/10 @ 09:42
Η Ομόνοια ανακοίνωσε τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Κόσοβο με την Ντρίτα.
14/10 @ 10:47
Γουίλι Σεμέδο και Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στο Μουντιάλ με το Πράσινο Ακρωτήρι και παράλληλα διαφημίζουν και τις ομάδες μας.
14/10 @ 09:59
Με φανέλα Ομόνοιας πήγε στο ματς του Πράσινου Ακρωτηρίου ένας οπαδός και πανηγύρισε μαζί με τον Σεμέδο το γκολ και την πρόκριση στο Μουντιάλ!
14/10 @ 08:05
Μέσα σε κλίμα περηφάνιας και συγκίνησης το Πράσινο Ακρωτήρι των Γουίλι Σεμέδο της Ομόνοιας και Γκάρι Ροντρίγκες του Απόλλωνα πανηγυρίζει την πρόκριση του στο Μουντιάλ!
13/10 @ 16:50
Η Ομόνοιας για τους Γιάννης Κούσουλο και Φαμπιάνο.
13/10 @ 15:59
Η ενημέρωση από την Ομόνοια για τους δανεικούς σε άλλες ομάδες.
BEST OF THEMASPORTS