Βαθμολογία UEFA: Έπεσε ξανά στην 20η θέση η Κύπρος - Πλησίασε την Τσεχία η Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Βαθμολογία UEFA: Έπεσε ξανά στην 20η θέση η Κύπρος - Πλησίασε την Τσεχία η Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δεν ήταν καθόλου άσχημη, αλλά ούτε και η καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών για τις Κυπριακές ομάδες στη βαθμολογία της UEFA την τρέχουσα εβδομάδα, όπου διεξήχθησαν οι επαναληπτικοί αγώνες του τρίτου προκριματικού και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εβδομάδα πάντως μπήκε... τέλεια , αφού το βράδυ της περασμένης Τρίτης (12/08), η Πάφος επικράτησε για 2η φορά της Ντιναμό Κιέβου και προκρίθηκε στα πλέι-οφ του Champions League, προσφέροντας στη χώρα μας 250 πόντους στο UEFA Ranking!

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού οι υπόλοιποi τρεις εκπροσώποι μας το βράδυ της Πέμπτης (14/08), είχαν απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες, ενώ χάσαμε και έναν εκπρόσωπο μας, τον Άρη, ο οποίος αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Conference League, χάνοντας στην παράταση από την ΑΕΚ Αθηνων με 3-1. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ Λάρνακας ηττήθηκε στην Πολωνία από τη Λέγκια με 2-1, αλλά πέρασε στα πλέι-οφ του Europa League, ενώ η Ομόνοια ήταν η μόνη που... «μιμήθηκε» την Πάφο, συντρίβοντας με 5-0 την Αράζ και πρόσθεσε στη χώρα μας ακόμα 250 πόντους στο UEFA Ranking.

Πλέον, μετά τον αποκλεισμό του Άρη, η Κύπρος θα συνεχίσει με τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Πάφο και την ΑΕΚ να έχουν εξασφαλισμένη παρουσία σε League Phase, ακόμα κι αν αποκλειστούν στα πλέι-οφ του Champions League και του Europa από Ερυθρό Αστέρα και Μπραν αντίστοιχα, ενώ η Ομόνοια θα πρέπει πάση θυσία να αποκλείσει τη Βόλφσμπεργκερ στα πλέι-οφ του Conference League για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Να σημειώσουμε ότι μετά και τα αποτελέσματα των αγώνων της Πέμπτης (14/08), η Κύπρος έπεσε στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αφού την προσπέρασε το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται ξανά στη 19η θέση και προηγείται της χώρας μας με... βραχεία κεφαλή.

Όσον αφορά το Ελλαδικό ποδόσφαιρο, το βράδυ της Πέμπτης (14/08) ήταν εξαιρετικό για την Ελλάδα στο UEFA Ranking, αφού με τους 500 βαθμούς που πήρε από ΑΕΚ (200), ΠΑΟΚ (200) και Παναθηναϊκό (100), παραμένει μεν στην 11η θέση, αλλά πλησίασε τη 10η Τσεχία, ενώ ξεμάκρυνε από τη 12η Νορβηγία, η οποία μάλιστα έχασε και μία ομάδα!

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Αποθεωτική υποδοχή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ μετά το θριαμβευτικό διπλό στο ΟΑΚΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποθεωτική υποδοχή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ μετά το θριαμβευτικό διπλό στο ΟΑΚΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 1000 οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν με φωτοβολίδες, συνθήματα και απολυτη λατρεία τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες, μετά το θριαμβευτικό «διπλό» στο ΟΑΚΑ.