Κρίμα, πολύ κρίμα… Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης είχε δύο προσπάθειες για μετάλλιο, αλλά δέχθηκε ισάριθμες ήττες και έτσι ολοκλήρωσε ως 5ος τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Τζούντο στην κατηγορία των -66kg.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθουμε για την πορεία του πρωταθλητή μας, αφού πάλεψε με μεγάλους αντιπάλους και στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να πάρει είτε πρόκριση στον τελικό, είτε με ρεπασάζ να κλειδώσει το χάλκινο μετάλλιο.
Ο αθλητής του Χρίστου Χριστοδουλίδη μπήκε δυναμικά στον θεσμό, ξεπερνώντας στον πρώτο γύρο του Turbold Tumurkhuu (Μογγολία) και προκρίθηκε στους «16».
Εκεί, με εντυπωσιακό IPPON, επικράτησε του Ινδού, Mayank Kadian, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε με ακόμη μία νίκη με IPPON απέναντι στον Ουκρανό Mykyta Holoborodko, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ημιτελικά.
Παρά τους πόνους στην πλάτη και τη σωματική καταπόνηση, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης αγωνίστηκε με ψυχή απέναντι στον Ιάπωνα πρωταθλητή Kairi Kentoku, γνωρίζοντας την ήττα με IPPON.
Είχε όμως ακόμη μία ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω των αγώνων ρεπασάζ. Στον τελικό για την 3η θέση, αντιμετώπισε τον Βραζιλιάνο Henrique Da Silva, όμως παρά την προσπάθεια και την επιμονή του, δεν τα κατάφερε.
Ολοκλήρωσε έτσι την προσπάθειά του στην 5η θέση της κατηγορίας -66kg, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το κυπριακό τζούντο σε μια κορυφαία διοργάνωση παγκόσμιου επιπέδου. Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης απέδειξε ξανά την ποιότητά του και μας έκανε υπερήφανους με την παρουσία του στους Αγώνες.
Την Πέμπτη (24/07) ακολουθεί ο Οδυσσέας Γεωργάκης στα -81kg, απέναντι στον Dvalashivili από τη Γεωργία».
Κυριαρχεί στην επικαιρότητα και στην… πιάτσα των ποδοσφαιρόφιλων, η τελευταία εξέλιξη για Λοίζου. Ότι υπάρχει πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, από ομάδα του εξωτερικού, για τον 22χρονο διεθνή εξτρέμ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
04/09 @ 11:21
Η αθλήτρια της Σφυροβολίας Βαλεντίνα Σάββα παρέλαβε την Υποτροφία Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2025 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Η απονομή έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώτη Ιωαννίδη, στην παρουσία του Διευθυντή της ΚΟΕ κ. Ανδρέα Βασιλείου.
02/09 @ 14:51
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Βούλας Πατουλίδου στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο 4».
26/08 @ 21:38
Πένθος στον Κυπριακό Αθλητισμό... Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, «έφυγε» από τη ζωή η Κύπρια αθλήτρια, Μαρία Αριστοτέλους μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
25/08 @ 21:14
Με τρία μετάλλια επιστρέφει η κυπριακή αποστολή από την Βαρσοβία, όπου έλαβε μέρος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καράτε.
24/08 @ 17:21
Αδιανόητο περιστατικό σε αγώνα πάλης στο Λος Άντζελες: Ο Raja Jackson, γιος του θρύλου του UFC Rampage Jackson, επιτέθηκε βάναυσα στον Syko Stu σε ζωντανή μετάδοση. Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ο παλαιστής.
23/08 @ 13:17
Mια πολύ σημαντική ανακοίνωσε έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Ισίδωρος Κούβελος για πριμ 200.000 ευρώ που δίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Εθνικές ομάδες πόλο γυναικών και ανδρών.
BEST OF THEMASPORTS