Να είναι έτοιμη την μεθεπόμενη Πέμπτη
Η Ομόνοια έδειξε αδυναμίες στα φιλικά παιχνίδια αλλά εκείνο που μετράει είναι τα επίσημα
Ακολουθήστε μας στο Google news
Φόρεσε ξανά το στέμμα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας η Τσέλσι!
Παραδίδοντας μαθήματα πρέσινγκ και αποτελεσματικότητας και με έναν Κόουλ Πάλμερ σε ρόλο... πλανητάρχη, η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, έκανε «φύλλο και φτερό» την... άτρωτη μέχρι τον τελικό Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία και διέλυσε από ημίχρονο με το εμφατικό 3-0, σηκώνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!
Δυο απίστευτα γκολ και μια ονειρεμένη ασίστ από τον τρομερό Πάλμερ, με τον Ζοάο Πέδρο να βρίσκει ξανά δίχτυα με τη νέα του ομάδα. Απίθανος και ο πορτιέρε των Λονδρέζων, Ρόμπερτ Σάντσεθ, που κατέβασε «ρολά» σε τέσσερις περιπτώσεις.
Χάλασε το μυαλό των πρωταθλητών Ευρώπης η εξέλιξη του ματς, έμειναν με δέκα παίκτες για μια ανοησία του Ζοάο Νέβες που τράβηξε τα μαλλιά του Κουκουρέγια.
Το ματς:
O τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε ο τελικός προμήνυε στο 100% ό,τι ακριβώς θα ακολουθούσε. Η Τσέλσι, μπήκε δυνατά και πίεζε από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο πρώτο μισό της Παρί.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 8ο λεπτό, με τον Ζοάο Πέδρο και τον Πάλμερ να συνδυάζονται υπέροχα, ο Άγγλος έκανε εξαιρετικό πλασέ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντοναρούμα, που απλώς παρακολουθούσε.
H Παρί έπρεπε να ανεβάσει ταχύτητες κάτι που δεν ήταν εύκολο, αφού οι Λονδρέζοι ήταν άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Στο 16' όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Ρουίθ έφυγε από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλα συρτή πάσα στον Ντουέ, αυτός προσποιήθηκε πως θα σουτάρει θέλοντας να βγάλει δίπλα στον Ντεμπελέ, αλλά ο Κουκουρέγια, σωτήρια παρενέβη.
Έπειτα από δυο λεπτά, ο νεαρός, που τράβηξε επάνω του τα βλέμματα στον τελικό του Champions League, απείλησε, όταν με ατομική προσπάθεια, βρήκε χώρο εκτός περιοχής, σούταρε επικίνδυνα, αλλά ο Σάντσεθ εντυπωσιακά, έπεσε με το ένα χέρι και μπλόκαρε σε δυο χρόνους.
Αμέσως μετά όμως ήρθε η απόλυτη, ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αφού η Τσέλσι βρήκε το γκολ. Καταπληκτική φάση με τον Γκουστό να στρώνει στον Πάλμερ, που με θαυμάσιο πλασέ έκανε το 1-0!