Χρυσός... διαστημικός θησαυρός - Το τρόπαιο των 200.000 ευρώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Χρυσός... διαστημικός θησαυρός - Το τρόπαιο των 200.000 ευρώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Σχεδιασμένο από την Tiffany & Co., επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων, εμπνευσμένο από τη NASA και με τιμή που αγγίζει τις 200.000 ευρώ. Αυτό είναι το έπαθλο που θα σηκώσει στον ουρανό ο κορυφαίος σύλλογος του κόσμου την Κυριακή (13/7).

 

Την Κυριακή (13/7, 22:00), οι ομάδες θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το τρόπαιο στον αέρα.

Ο πρωταθλητής όχι μόνο θα πάρει σπίτι του ένα έπαθλο σχεδόν 150 εκατομμυρίων ευρώ ως νικητής της διοργάνωση, αλλά θα μπορεί επίσης να τοποθετήσει στην τροπαιοθήκή του το τρόπαιο που έλαβε για την ανακήρυξή του ως ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Ένα τρόπαιο κατασκευασμένο από το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany και αξίας περίπου 200.000 ευρώ.

Πριν από το τουρνουά, επισκέφθηκαν κάθε έναν από τους χώρους και μάλιστα τους δώρισε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στον σημαντικότερο ηγέτη στον κόσμο, τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Και μάλιστα, στον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για ένα επιχρυσωμένο τρόπαιο με χρυσό 24 καρατίων με λεπτομέρειες και επιγραφές που αποτυπώνουν τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Διαθέτει επίσης έναν παγκόσμιο χάρτη που απαριθμεί τις 211 ομοσπονδίες που αποτελούν σήμερα τη FIFA και τις έξι συνομοσπονδίες που την αποτελούν.

 

Ο σχεδιασμός του, σύμφωνα με πηγές της FIFA, είναι εμπνευσμένος από το διαστημόπλοιο Voyager της NASA. Το τρόπαιο συνοδεύεται από ένα κλειδί, το οποίο θα απονεμηθεί στον νικητή την ερχόμενη Κυριακή από τον πρόεδρο του διοικητικού οργάνου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο

Επιπλέον, όλα οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν αναμνηστική πλακέτα και τα μέλη των αποστολών θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι δύο φιναλίστ θα λάβουν φυσικά, μετάλλια. Τχρυσό για τη νικήτρια ομάδα και ασημένιο για τη δεύτερη. Ο αριθμός των μεταλλίων θα είναι τόσο μεγάλος όσος είναι ο αριθμός των ατόμων που περιλαμβάνονται στην τελική λίστα και ο μέγιστος αριθμός μεταλλίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75.

Ο αριθμός των μεταλλίων θα βασίζεται στον αριθμό των ατόμων που περιλαμβάνονται στην τελική λίστα της αποστολής που έχει υποβάλει τη συμμετοχή της, δηλαδή, μέγιστο 75 μετάλλια. Επίσης, την ερχόμενη Κυριακή, θα απονεμηθούν τα βραβεία Ballon d'Or για τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά, καθώς και το Τρόπαιο Fair Play για την πιο δίκαιη ομάδα του τουρνουά όσον αφορά τον αριθμό των καρτών.

 
 

athletiko.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Σημαντικές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΕΛ για ΟΙΚΗΜΑ και προπονητικό κέντρο!

Σημαντικές αποκαλύψεις του προέδρου της ΑΕΛ για ΟΙΚΗΜΑ και προπονητικό κέντρο!

Αμέσως μετά την παρουσίαση του νέο Γενικού Διευθυντή, Ευθύμιου Αγαθοκλεόυς και του νέου Τεχνικού Διευθυντή, Ζόελ Νταμάχου, ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, μίλησε και για το θέμα επενδύσεων σε υποδομές, αποκαλύπτωντας μία σημαντική εξέλιξη για το... γαλαζοκίτρινο οίκημα που ονειρεύονται οι ΑΕΛίστες!