Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στο περιοδικό Kicker για τον τελικό του Champions League, τις νέες μορφές και το μέλλον του ποδοσφαίρου.
Ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στο Μόναχο στις 31 Οκτωβρίου. Το Final Four του UEFA Nations League θα διεξαχθεί στη συνέχεια στο Μόναχο και τη Στουτγάρδη. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στο γερμανικό «Kicker» σε μια εκτενή συνέντευξη για αυτά τα ζητήματα, καθώς και για τις νέες μορφές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το Financial Fair Play, την ποιότητα στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τις σχέσεις με τη FIFA.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της UEFA άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, υπαινίχθηκε ιδέες για μια πιθανή μεταρρύθμιση του Nations League. Ο Σλοβένος επαίνεσε τα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και δήλωσε: «Σκεφτόμαστε επίσης και άλλες ιδέες, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να τις αποκαλύψουμε. Δεν θα υπάρξουν άλλα παιχνίδια, αυτό είναι απολύτως σαφές. Θα είναι κάτι που θα το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον». Όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν μια νέα εκδοχή της διαδικασίας των πέναλτι, ο 57χρονος απάντησε: «Πολύ πιο ενδιαφέρον».
«Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς κάτι 100% επιτυχημένο, αλλά αυτή η νέα μορφή είναι μια τεράστια επιτυχία και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Αφήνοντας στην άκρη το Champions League, ας δούμε το Europa League και το Conference League. Είδα έναν σλοβενικό σύλλογο με προϋπολογισμό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ να φτάνει στα προημιτελικά. Το Τσέλιε είναι μια πόλη με πληθυσμό 40.000 κατοίκων. Έφτασαν στα προημιτελικά και ήταν ισόπαλες με τη Φιορεντίνα, η οποία έχει προϋπολογισμό σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η νέα μορφή προσφέρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε τέτοιους συλλόγους.
Πηγή: Getty Images
Σκεφτόμαστε και άλλες ιδέες, αλλά είναι πολύ νωρίς για να τις αποκαλύψουμε. Δεν θα υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια, αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Θα είναι κάτι, όμως, που θα κάνει τη διοργάνωση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για την ιδέα οι ομάδες με την καλύτερη απόδοση στη φάση της League Phase να παίζουν τους επαναληπτικούς αγώνες ως γηπεδούχοι σε όλους τους γύρους νοκ άουτ.
«Δεν ξέρουμε ακόμα. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα αυτό βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση. Προσωπικά μου φαίνεται λογικό. Λάβαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αυτή είναι σίγουρα μια ιδέα που αξίζει να εξεταστεί», υπογράμμισε ο Τσέφεριν και στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει για το ενδεχόμενο κατάργησης της παράτασης: «Η κατάργηση της παράτασης και η απευθείας μετάβαση στη διαδικασία των πέναλτι είναι κάτι που δεν έχουμε θέσει ποτέ στην ημερήσια διάταξη. Αυτό δεν θα συμβεί στα τουρνουά συλλόγων».
Αναφορικά με το νέο, διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι: «Είναι δύσκολο να πεις κάτι για μια διοργάνωση, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σύλλογοι το ήθελαν, κυρίως οι μεγάλοι. Όμως, στο τέλος της σεζόν υπάρχουν πέντε εβδομάδες αγώνων και μετά ξεκινά η νέα σεζόν… Θα δούμε».
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
Η Λίβερπουλ έφτασε σε συμφωνία με την Μπόρνμουθ για την απόκτηση του αριστερού μπακ, Μίλος Κέρκεζ, γεγονός που ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Κώστα Τσιμίκα.
Η Λεβερκούζεν απάντησε αρνητικά και στη δεύτερη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Φλοριάν Βιρτζ με τις απαιτήσεις πλέον να φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ.
Για ενδιαφέρον του Τζέιμς ΜακΑτί να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι και να συνεχίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνουν λόγο αγγλικά Μέσα! Και όλο αυτό, προκύπτει από την απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα να μην τον «δηλώσει» στην αποστολή, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!
Η παραμονή του Άγγελου Ποστέκογλου στον πάγκο της Τότεναμ θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος των «Σπιρουνιών», Ντάνιελ Λέβι, αναζητά ήδη αντικαταστάτη.