Ο Γκιόκερες έστειλε τον τελικό στην παράταση στο 101' και η Σπόρτινγκ έκανε το νταμπλ!

Ο Γκιόκερες έστειλε τον τελικό στην παράταση στο 101' και η Σπόρτινγκ έκανε το νταμπλ!

Ο Βίκτορ Γκιόκερες ευστόχησε στο πέναλτι στο 90+11', στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί όπου η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη και νίκησε 3-1 της Μπενφίκα του Παυλίδη, κάνοντας το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Πόσες σφαλιάρες να αντέξει η Μπενφίκα από την Σπόρτινγκ τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη, έψαχνε εξιλέωση μέσω του τελικού Κυπέλλου για το χαμένο πρωτάθλημα στον πόντο και αν δεν ήταν το άτσαλο μαρκάρισμα του Ρενάτο Σάντσες στις καθυστερήσεις του αγώνα, τότε θα τα κατάφερνε.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας προηγήθηκαν στο 47' με τον Κοκτσού, ωστόσο η απερίσκεπτη ενέργεια του Πορτογάλου μέσου να ανατρέψει τον Γκιόκερες εντός περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στην Σπόρτινγκ να ξαναμπεί στο ματς. Ο Σουηδός δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Με το μομέντουμ υπέρ της, η Σπόρτινγκ κατατρόπωσε την Μπενφίκα στο έξτρα ημιώρο. Τα γκολ των Χάρντερ στο 99' και Τρινκάο στο 121' διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, χαρίζοντας στα «λιοντάρια» ένα ιστορικό νταμπλ και επισφραγίζοντας μια ονειρική χρονιά.

Αυτό ήταν το 22ο κύπελλο για τα «λιοντάρια», με τον Γκιόκερες να... αποχαιρετά πιθανότατα τα «λιοντάρια» με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Ματς για γερά νεύρα στο Ανοέτα, μεγάλη νίκη της Σοσιεδάδ επί της Μπαρτσελόνα

Ματς για γερά νεύρα στο Ανοέτα, μεγάλη νίκη της Σοσιεδάδ επί της Μπαρτσελόνα

Δοκάρια, ακυρωμένα γκολ και συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με τη Σοσιεδάδ να επικρατεί 2-1 της Μπαρτσελόνα για την 20ή αγωνιστική της La Liga.