Με «ήρωα» τον Αλομέροβιτς που απέκρουσε δύο πέναλτι, η ΑΕΚ επικράτησε της Πάφου στον τελικό του κυπέλλου που έγινε στο ΓΣΠ με 5-4 και κατέκτησε το κύπελλο για 3η φορά στην ιστορία της!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ (0-0), με αποτέλεσμα το τρόπαιο να κριθεί στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου η Πάφος έφτασε... μία ανάσα από το νταμπλ, όμως ο Γκολντάρ αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Αλομέροβιτς, ο οποίος απέκρουσε και το επόμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Κίνα και χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρόπαιο!
Μάλιστα, απόψε γράφτηκε και μία ωραία ιστορία, από τα παιχνίδια που παίζει η ποδοσφαιρική μοίρα, αφού ο Αλομέροβιτς που απόψε εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της ΑΕΚ, στο ξεκίνημα της σεζόν έκανε δύο κακές εμφανίσεις με την Ουγγρική Πάκσι, έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και μάλιστα, υπήρχε πρόθεση αποχώρησης του.
Τελικά, έμεινε στην ομάδα της Λάρνακας ως αναπληρωματικός του Αθανασιάδη και απόψε η μοίρα του επεφύλαξε το... καλύτερο δώρο στο φινάλε της σεζόν!
Μάλιστα, με την αποψινή της νίκη, η ΑΕΚ θα πάρει και το... καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League!
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε αργό τέμπο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, σε ένα παιχνίδι τακτικής που έμοιαζε με... παρτίδα σκάκι ανάμεσα στους Μπεργκ και Καρσέδο και να ολοκληρώνεται χωρίς καμία ευκαιρία από τις δύο ομάδες!
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κιτρινοπράσινοι» μπήκαν πιο δυνατά, είχαν την κατοχή, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με την Πάφο στη συνέχεια να ισορροπεί και να κρατάει περισσότερο την μπάλα, αλλά χωρίς να μπορεί να δημουργήσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη εστία.
Η μόνη καλή προϋπόθεση που χρίζει αναφοράς, ήταν στο 12ο λεπτό, όταν όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντράγκομιρ έκανε ένα άτσαλο σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πήγε στον Λουκάσεν που ήταν σε καλή θέση, όμως δεν μπόρεσε να κοντρολάρει και η μπάλα απομακρύνθηκε.
Η μοναδική στιγμή που έδωσε λίγη... ζωντάνια στον τελικό, σημειώθηκε στο 37ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Σίλβα στον Φαράζ λίγο έξω από την περιοχή, εξεταζόταν περίπτωση κόκκινης κάρτας στον παίκτη της Πάφου, όμως μετά από τέσσερα λεπτά ελέγχου από το VAR, ειδοποιήθηκε οι διαιτητής να πάει στο μόνιτορ να δει τη φάση και έδωσε τελικά, οφσάιντ!
Ίδια και... χειρότερη εικόνα στο Β' ημίχρονο, παιχνίδι τακτικής, πολλά μαρκαρίσματα, δυνατές μονομαχίες, συνεχείς αλληλοκαλύψεις, πάθος, δύναμη, ένταση, αλλά χωρίς φάσεις, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν κανένα ρίσκο στην επίθεση και φυσιολογικά το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον τελικό να οδηγείται στην ημίωρη παράταση.
Το έξτρα τριαντάλεπτο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, που ήταν η πρώτη στο παιχνίδι! Συγκεκριμένα, στο 93' ο Καμπρέρα έκανε έκανε δυνατό σουτ εντός περιοχής, με τον Ίβουσιτς να αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ. Αυτή η φάση όμως, ήταν ουσιαστικά και η... τελευταία στον τελικό, αφού στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο και μοιραία ο τελικός κρίθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί η ΑΕΚ που εκτέλεσε πρώτη, ευστόχησε στο 1ο και 3ο πέναλτι με τους Μιλίτσεβιτς και Ανγκιέλσκι, άστοχησε ο Αϊτόρ στο 5ο (απέκρουσε ο Ίβουσιτς) και σκόραραν οι Γκάμα και Λέδες στο 7ο και 9ο πέναλτι αντίστοιχα. Η Πάφος ευστόχησε στο 2ο, 4ο, 6ο και 8ο πέναλτι, με τους Όρσιτς, Άντερσον, Τάνκοβιτς και Ζάζα και είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο στο 10ο πέναλτι, όμως ο Αλομέροβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Γκολντάρ!
Ο Γκαρσία στο 6ο πέναλτι της ΑΕΚ και 11ο συνολικά έκανε το 5-4 και ο Αλομέροβιτς απέκρουσε και το πέναλτι του Κίνα και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία για τον Κυπελλούχο Κύπρου της σεζόν 2024-2025!
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81' Ρομπέρζ, 103' Μιλίτσεβιτς / 52' Σάρλια, 87' Μπρούνο.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Μπεργκ): Αλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ (111' Ενρίκες), Νάλι (80' Γκαρσία), Λέδες, Ροντέν (106' Πονς), Τσακόν (119' Γκάμα), Καμπρέρα (116' Ανγκιέλσκι), Αϊτόρ, Φαράζ (80' Μιραμόν).
Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Τούμπας, Σουάρες, Σολ, Ντάνι, Ναούμ, Κατελάρης.
Πάφος FC (Καρσέδο): Ίβουσιτς, Μπρούνο (119' Όρσιτς), Γκολντάρ, Σάρλια (72' Ζάζα), Λουκάσεν, Σίλβα (96' Σέμα), Ντράγκομιρ (106' Τανλόγκο), Σούνιτς, Πέπε (106' Κίνα), Ζάιρο (96' Άντερσον), Τάνκοβιτς.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Παπαδούδης, Πηλέας, Μπούκαμιρ, Ηλία, Κορέια.
Διαιτητής: Daniel Siebert
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Seidel Jan
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Foltyn Rafael Robert
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Cortus Benjamin Franz
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης
Η «ΑΕΚ Αρένα» άνοιξε και περιμένει τους οπαδούς της ΑΕΚ και τους νέους Κυπελλούχους Κύπρου στον αγωνιστικό χώρο, για να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του τροπαίου!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/05 @ 21:58
Μετά από ένα... τραγικό 90λεπτο χωρίς καμία ευκαιρία (!), ΑΕΚ και Πάφος έμειναν στο 0-0 στον τελικό του κυπέλλου και οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.
24/05 @ 23:35
Δείτε τι δήλωσε στον Alpha Κύπρου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο.
24/05 @ 20:15
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε το παρών του στο ΓΣΠ για τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Πάφο FC.
24/05 @ 19:37
Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του τελικού κυπέλλου στο ΓΣΠ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ωραίες εικόνες ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Πάφος FC, Χάρη Θεοχάρους και τους κ.κ. Άντρο Καραπατάκη και Ντίνο Λευκαρίτη.
24/05 @ 08:56
Με τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου Coca - Cola πέφτει σήμερα η αυλαία της ποδοσφαιρικής περιόδου 2024 - 2025.
24/05 @ 23:47
Δείτε τα στιγμιότυπα από τον 82ο τελικό κυπέλλου Κύπρου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πάφο.
BEST OF THEMASPORTS