Η Γαλατασαράι κατέκτησε και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα στην Τουρκία, έπειτα απ' τη νίκη με 3-0 επί της Καϊσέρισπορ, με την οποία έφτασε τους 89 βαθμούς, αφήνοντας τη δεύτερη Φενέρ στους 81, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της Super Lig.
Η «Τσιμ Μπομ» πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, κατακτώντας το εγχώριο νταμπλ, αφού πήρε και το Κύπελλο στην Τουρκία, ενώ άφησε τη μισητή της αντίπαλο Φενέρμπαχτσε, 11 χρόνια χωρίς τίτλο, με τους οπαδούς της μάλιστα, να... πικάρουν τον Ζοσέ Μουρίνιο, με ένα άκρως σαρκαστικό πανό.
Αυτό ήταν το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Γαλατά, η οποία έραψε το πέμπτο αστέρι στη φανέλας της, ξεπερνώντας τα τέσσερα που έχει ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έχει 23 λιγότερους τίτλους.
Αυτό το παράδοξο συμβαίνει διότι στην Τουρκία, κάθε ομάδα προσθέτει ένα αστέρι στη φανέλα της ανά πέντε πρωταθλήματα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου γίνεται ανά 10.
Έγραψε ιστορία η Αμπεντίν, η οποία επιβλήθηκε της Σέλτικ στη διαδικασία των πέναλτι μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, κατακτώντας το Κύπελλο Σκωτίας για πρώτη φορά από το 1990!
Η... κατάρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα playoffs επαληθεύτηκε, με τη Σάντερλαντ να νικά 2-1 με τρομερή ανατροπή στο Γουέμπλεϊ και να παίρνει την άνοδο στην Premier League!
Έκλεισε με νίκη τη σεζόν και ολοκλήρωσε τη «χρυσή» εποχή της η Ρεάλ! Με δυο γκολ του Εμπαπέ οι Μαδριλένοι, επικράτησαν 2-0 της Σοσιεδάδ , αποχαιρετώντας τον Κάρλο Αντσελότι και τον Λούκα Μόντριτς!
Εκτός από δίκαιο που έγινε πράξη, ήταν και… αναμενόμενο! Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα στην οκταετή παρουσία του στο «Άνφιλντ», συνολικά τον 10ο τίτλο του με τη Λίβερπουλ και, με μαθηματική ακρίβεια ανακηρύχτηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Premier League.
Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν ξεχνά ούτε στιγμή τον Μπάλντοκ και θα έχει μαζί στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό ανόδου προς την Premier, τις φανέλες του αδικοχαμένου, πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.
Ο Γιούργκεν Κλοπ κρατώντας τη φανέλα του Αλεξάντερ – Άρνολντ εξέφρασε την απογοήτευσή του προς τον κόσμο της Λίβερπουλ για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον παίκτη λόγω της αποχώρησης του!