Η Ferrari που οδηγούσε ο Μίκαελ Σουμάχερ στο grand prix του Μονακό το 2001, τέθηκε σε δημοπρασία, ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στο Πριγκιπάτο. Το κόκκινο μονοθέσιο πουλήθηκε έναντι 13,4 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή 15,98 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Γερμανός είχε οδηγήσει αυτό το θρυλικό μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του grand prix σε Μονακό και Ουγγαρία, ενώ μάλιστα εκείνη τη χρονιά κατέκτησε και το τέταρτο προσωπικό του Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η συγκεκριμένη πώληση είναι μια από τις πιο ακριβές, σε θέμα αμαξιών, που έχουν γίνει ποτέ στη Formula 1, αλλά όχι η ακριβότερη. Την πρώτη θέση παίρνει η ασημένια Mercedes W196 R Stromlinienwagen που είχε οδηγήσει ο θρύλος Μάνουελ Φάντζιο, για 42,75 εκατομμύρια λίρες.
Το εγκώμιο του Λιούις Χάμιλτον έπλεξε ο Φερνάντο Αλόνσο, όσο και ο Τζορτζ Ράσελ, σχολιάζοντας τη σκληρή δημόσια αυτοκριτική του Βρετανού οδηγού μετά το GP Ουγγαρίας και τη δύσκολη σεζόν που περνά φέτος με τη Ferrari.
Σαν να τρέχει μόνη της είναι μερικές φορές η Μακλάρεν φέτος, με τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να κάνουν ότι θέλουν στο GP της Ουγγαρίας, με τον Βρετανό να καπαρώνει την πρώτη θέση.
Εμφανώς απογοητευμένος με τον εαυτό του και τη 12η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ουγγαρίας εμφανίστηκε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον.
Η θεαματική άνοδος του γυναικείου κοινού στη Formula 1 δείχνει ότι το πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο αλλάζει πρόσωπο. Ωστόσο, η εκπροσώπηση μέσα στις ίδιες τις ομάδες παραμένει χαμηλή.