H Mύκονος νίκησε 86-76 τη Μεγαρίδα στο «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Elite League και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη Stoiximan GBL για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έγραψε ιστορία η Μύκονος! Η ομάδα των Κυκλάδων νίκησε τη Μεγαρίδα στο «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Elite League και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη Stoiximan GBL για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Πρόκειται για δικαίωση ενός πρότζεκτ που έδειξε από την αρχή της φετινής σεζόν πως είχε όλες τις προοπτικές για να φτάσει ψηλά. Από την άλλη, η ομάδα των Μεγάρων θα έχει κι άλλη ευκαιρία, αφού θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (10/5, 20:30) τον Ηρακλή, για το δεύτερο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου στη μεγάλη κατηγορία.
Οι δύο ομάδες ήταν με διαφορά οι καλύτερες στη φετινή Elite League, τερματίζοντας ισόβαθμες με ρεκόρ 26-4 στο τέλος της κανονικής περιόδου. Όλοι ανέμεναν ένα μεγάλο ντέρμπι για την άνοδο, ωστόσο η Μύκονος έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τη σπουδαία νίκη χωρίς να μείνει σχεδόν καθόλου πίσω στο σκορ.
Κορυφαίος των νικητών με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα ήταν ο Τζαμάρι Μπλάκμον. 12 πόντους έβαλε ο Κρίστιαν Μπράντφορντ, ισάριθμους ο Διονύσης Σκουλίδας και 10 μαζί με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Προσπάθησαν για τη Μεγαρίδα οι Θανάσης Τσούκας με 12 πόντους και Δημήτρης Γερομιχαλός με 11 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 38-30, 60-52, 86-76
ΜΥΚΟΝΟΣ (Ζιάγκος): Μπλάκμον 23 (6/8 τρίποντα, Μπράντφορντ 10, Μελισσαράτος 6, Σκουλίδας 12, Πόζογλου 2, Μάντζαρης 10, Κανονίδης 7, Ματαλιωτάκης 2, Ματσάγκος, Ευστρατίου 4.
ΜΕΓΑΡΑ (Μάνταλος): Βίκτορ 6, Γκάτζιας 3, Δενδρινός 7, Γερομιχαλός Δ. 11, Κοκορέλης 2, Προίσκος 3, Σύλλας 8, Τσούκας 12, Τόλιας 2, Γερομιχαλός Π. 9.
Την πόρτα του Εθνικού Άχνας επίσημα χτύπησαν χθες οι διοικούντες την ΑΕΛ. Πρόσφεραν 50 χιλιάδες ευρώ στον Κίκη Φιλίππου, για να «στείλει» τον Ούγκο Μάρτινς στη Λεμεσό, με τον πρόεδρο της Αχνιώτικης ομάδας να ζητά μεγαλύτερο ποσό…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/09 @ 15:36
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Eurohoops o Oλυμπιακός τα βρήκε σε όλα με την Παρτίζαν με τους «ερυθρόλευκους» να καταλήγουν σε συμφωνία με την Σερβική ομάδα για τον Φρανκ Ντιλικινά. Απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις από τους Πειραιώτες.
24/09 @ 13:55
Αποκαλύφθηκαν οι μισθοί των παικτών της Χάποελ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ σύμφωνα με το Israel Hayom, με τον Βασίλιε Μίσιτς να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη με 6 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο
21/09 @ 22:36
Ο Μόουζες Ράιτ έδωσε συνέχεια στο τρολάρισμα του Εβάν Φουρνιέ για το... γαλακτομπούρεκο.
21/09 @ 13:45
Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου.
20/09 @ 12:50
Διαβάστε τις δηλώσεις του Κώστα Σλούκα…
19/09 @ 08:30
Η αποστολή του Παναθηναϊκού με την άφιξή της στο Σίδνεϊ φωτογραφήθηκε μπροστά από την Opera, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που Αταμάν, Σλούκας και Ομπράντοβιτς έστησαν ένα ξεχωριστό «πηγαδάκι»
BEST OF THEMASPORTS